Acid Pauli

2024-03-23T22:30:00.000Z

Az elmúlt 20 évben Martin Gretschmann a zene új területeit kutatta a mainstream ösvényektől távolabb: pszichedelikus, kalandos és muzikalitással teli. Martin Gretschmann a kilencvenes évek közepén lépett a figyelem fényébe Console álnéven, amely név a mai napig ismert. Nem sokkal később Martin Gretschmann a The Notwist tagja lett, és egy bizonyos elektronikus csavart adott a zenekarnak. Acid Pauli nevű szólóprojektjével az elmúlt években számos lemezt, remixet és podcastot készített. Andreas Ammerrel együttműködve különböző rádiójátékokat készített. Acid Pauli 2011 óta Berlinben él, ahol a The Feathered Sun nevű kollektíva tagja lett.

Mar
23

Program

Gretschmann számos együttműködésben olyan művészekkel, mint Björk vagy a Würzburgi Filharmonikusok, mindig új kifejezésmódokat keres.

Részt vett továbbá az egyedülálló projektben - The Golden Machine - egy speciálisan kifejlesztett elektronikus eszköz, amely egy éven keresztül folyamatosan zenét készített egy rádiójátékhoz, amely David Foster Wallace - Infinite Jest- című művén alapult.

A Clown & Sunset kiadónál 2012-ben megjelent "Mst" című debütáló albumát követően 2017 elején jelent meg második albuma, a "BLD" a saját kiadójánál, az Ouïe-nál. Martin Nico Stojan-nal együtt alapította ezt a lemezkiadót, és az első kiadványt maguk kezelték.

2016-ban a Pampa Records első kiadói válogatásán jelentette meg legnépszerűbb "Nana" című számát. Ugyanekkor találkozott Ilker Çatakkal, aki felkérte, hogy írja meg a zenét egy játékfilmhez - az "Es war einmal Indianerland" című, Nils Mohl regénye alapján készült Coming of Age történethez.

A filmet 2017 őszén mutatták be, és Acid Pauli kiadta hozzá az eredeti filmzenét.

Helyszín

A38 Hajó

A szénbányászó hajóból átakalított A38 simán Budapest legizgibb szpotja. A hajó gyomra lassan 20 éve ad otthont az élő- és elektronikus zene széles palettájának, teltháznál pedig bőven érezni, ahogy a bulizók ütemes mozgása hullámokat csap a Dunában. Külföldi fellépők is gyakran emlegetik fel utólag, mint kedvenc klubjukat.

Kapcsolódó események