Élet a szakítás után

2024-02-13T17:00:00.000Z  -  2024-04-23T18:00:00.000Z

❋ 10 ALKALMAS SZAKÍTÁS UTÁNI TÁMOGATÓ CSOPORT

Szeretettel várjuk mindazokat, akik úgy érzik, egyedül maradtak a szakítás fájdalmával, vagy úgy érzik, nem szeretnék környezetüket terhelni, és szívesen beszélnének inkább egy biztonságos környezetben sorstársakkal.

A csoport hetente, keddenként találkozik majd 10 alkalommal..

Feb
13
-
Apr
23

Program

❋ A SZAKÍTÁS VESZTESÉGE

Akár mi szakítottunk, akár velünk szakítottak, egy hosszabb kapcsolat véget érése általában egy krízishelyzet. Életünk számos területén történik egyszerre változás, indulatok törnek a felszínre, düh, csalódottság, szomorúság keveredik bennünk, vádoljuk a másikat, küzdünk a lelkiismeretünkkel, és el sem tudjuk képzelni, hogy leszünk-e még valaha jól.

A szakítás, hasonlóan számos más veszteséghez, egy komplex gyászfolyamat, amelyet csak nehezít a tény, hogy a szeretett másik fél ugyan ott van valahol, de elérhetetlen, nem tudja enyhíteni a fájdalmunkat, nem tudunk segítséget kérni tőle, hiszen épp tőle kell eltávolodnunk.

Gyakran előfordul a szakítás utáni időszakban az alváshiány, a gondolkodás beszűkülése, folyamatos stresszes állapot, idegesség, gyakori sírás, ingerlékenység, illetve fokozott magányérzés. Sokszor nem akarjuk túlterhelni barátainkat, környezetünket, ezért magunkba fordulunk, egyedül szenvedünk.

❋ CSOPORTOS VESZTESÉGFELDOLGOZÁS

A tapasztalatok azt mutatják, könnyebben és gyorsabban feldolgozható a veszteség, ha sorstársakkal osztjuk meg érzelmeinket. Megkönnyebbülést hozhat számunkra, ha azt tapasztaljuk, hogy nem vagyunk egyedül, mások is járnak hasonló cipőben, és az ő történetükön keresztül jobban ráláthatunk saját veszteségünkre is. Itt megértik azt, amire a környezetünk, ismerőseink értetlenül, vagy tehetetlenül reagálnak.

A 10 hét során minden alkalommal más téma mentén nézünk majd rá a veszteségre. Amiről beszélni fogunk:

- A kapcsolat története, a szakítás okai, hogyan működsz a kapcsolatokban

- Módszerek, amiket a magadévá tehetsz, hogy könnyebb legyen a hétköznapokban

- Különböző frusztrációik, a szakítás hatására bekövetkezett változások

- A jövő, a jövendőbeli kapcsolatokkal szemben támasztott igények

- Saját felelősségünk és növekedési lehetőségeink

Mindeközben egy elfogadó, szerető közösséget építünk, megismerjük egymást, és cél az is, hogy a csoport tagjai támogatni tudják egymást ebben a nehéz időszakban.

A csoport 6-10 fővel indul.

❋ IDŐPONTOK:

Keddenként 18:00-20:00 óra között

2023. február 13-tól keddenként 10 alkalommal.

❋ HELYSZÍN:

A csoportok a Széna tér közelében egy kényelmes, kellemes atmoszférájú helyiségben zajlanak, ahol senki nem zavar minket.

Cím: 1024 Budapest, Lövőház utca (pontos címet küldjük majd)

❋ JELENTKEZÉS ÉS RÉSZVÉTELI DÍJ:

A csoport részvételi díja: 7.200,- Ft / fő / alkalom, összesen 72 000 Ft.

- Amennyiben a leírás alapján magadra ismertél, az alábbi linkre kattintva, a jelentkezési lap kitöltésével tudsz jelentkezni a csoportba.

- Jelentkezés itt: https://forms.gle/VbyDSkxEr62kvbsn6

- A csoport 10 alkalmas, minimum 6, maximum 10 fő jelentkezése esetén indul. A maximális létszám beteltével az újabb jelentkezők várólistára kerülnek.

- A csoport indulása előtt minden jelentkezővel tartunk egy rövid (kb. 10 perces) személyes beszélgetést online, ahol kicsit megismerkedhetünk és feltehetitek a kérdéseiteket.

❋ CSOPORTVEZETŐK

A csoportot Pócsik Kriszti (gyógypedagógus, coach, gyászcsoportvezető) és Puskás Brigi (viselkedéselemző, coach, gyászcsoportvezető) vezetik. Számos veszteségfeldolgozó csoportot vezettünk már együtt, célunk itt is ugyanaz mint mindig: hogy a lehető legjobban tudjuk segíteni a csoport tagjait, illetve megteremtsünk egy olyan légkört, amelyben ők a legjobban tudják segíteni egymást.

❋ KORÁBBI CSOPORTTAGJANK MONDTÁK:

"Mindenkit megkedveltem, jó volt "sorstársakkal" együtt lenni, tudni, mindenki egy célért van ott. Nagy empátiával és nyitottsággal álltatok hozzánk, értő figyelmetek segítő volt."

"Ajánlanám a csoportot mindenkinek. Ez a közösség a tanulást, elmélyülést jelentette nekem, nyitást befelé és kifelé. Csupa kedvességet, kellemes energiákat tapasztaltam a csoportban, és azt, hogy ebben a témában kapcsolódhattam másokhoz, mélyülhettem a többiekkel, átérezhettem mások helyzetét, tanulhattam a tapasztalataikból. Kedvesek és kedvesen őszinték vagytok, jó megtartó erővel rendelkeztek, könnyen kapcsolódtok, van humorotok. Kitartóak vagytok a megoldás keresésben. Köszönöm, amit kaptam tőletek. "

További kérdéseid vannak? Bizonytalan vagy, hogy tudna-e segíteni neked egy ilyen csoport? Írj nekünk Messengeren!

Szeretettel várunk!

Brigi és Kriszti

Helyszín

Budapest

A legjobb dolgok Budapesten! Több középkori híd köti össze a város nevét adó 2 oldalát: Budát és Pestet. A Dunán való hajókázás remek módja annak, hogy Budapestet teljes pompájában láthasd.

Kapcsolódó események