Egy belépővel ketten! Valentin-nap a Mai Manó Házban

2024-02-14T11:00:00.000Z

Ha Valentin-napon egy garantáltan egyedi élmény részesei szeretnétek lenni akkor látogassatok May Emánuel azaz Mai Manó 1894-ben épített nyolcszintes neoreneszánsz műteremházába! Az egykori császári és király udvari fényképész XIX. századi Napfényműterme a nagypolgári fotográfia egyik legimpozánsabb tere Európában.

Feb
14

Program

Eredeti szépségükben láthatók azok a freskók, amelyek a hajdani fényképfelvételek hátteréül szolgáltak.

A február 14-én a párban érkező látogatók egy belépőjegy áráért az impozáns terek mellett A múlt megjövendölése – A Zohar Studios fotói Stephen Berkman interpretációjában, valamint a Mások bőrében – Elsa és Johanna számos élete című kiállításainkat is megtekinthetik.

Helyszín

Magyar Fotográfusok Háza - Mai Manó Ház

A nyolcszintes épület 1894-ben készült el, Mai Manó fotográfus megrendelésére. 1931-ben a fényképész fiától megvásárolta Rozsnyai Sándor zeneszerző és felesége Rozsnyai (született Senger) Mici, művésznevén „Miss Arizona”. Ők építették az addig üres udvarba a három szintes Arizona mulatót. Ez 1944-ig működött, amikor is a tulajdonosokat elhurcolták. A háború után az épület a legkülönfélébb célokat szolgálta, iskola, bemutatóterem volt, majd a Magyar Autóklub budapesti szervezete használta 30 éven át. A Magyar Fotográfiai Alapítvány 1996-tól kezdve tudta kivásárolni a bérleti jogokat a bent lakó bérlőktől. A félemeleti Mai Manó Galéria 1995-ben, a Magyar Fotográfusok Háza az I. és II. emeleten 1999. március 18-án nyílt meg benne. (Megnyitotta Nádas Péter író.)

Hallgasd meg

Kapcsolódó események

Nincsenek aktuális kapcsolódó események.