Barabás Lőrinc Solo vacsorakoncert

2024-02-27T18:00:00.000Z

A jó szokások kialakítása jegyében vacsorakoncert sorozatunkat folytatjuk!

Ezúttal Barabás Lőrinc társságában élvezhetjük a kedd estét a Turbina emeleti Bisztrójában.

A zenei tematikájú menüsort a Domovoj Projekt séfjei mellett Batta Ramon mesterszakács hozza összhangba alkoholos- és házi készítésű alkoholmentes fermentált ital szortimentmünkkel.

Feb
27

Program

Barabás Lőrinc trombitás és zeneszerző a budapesti improvizatív zenei élet egyik meghatározó szereplője és mozgatórugója közel két évtizede. Különböző formációi és improvizatív klubestjei a jazz, elektronikus és neoklasszikus zene határmezsgyéire kalauzolnak el.

Legújabb, 2023 végén megjelent, “22” című lemezén újabb arcát mutatja meg: az előző szólóalbumához képest még inkább előtérbe kerül a zongora; számos szerzemény akad, amelyben már egyáltalán nem szerepel trombita. Bár van benne improvizáció, a jazzhez már nem sok köze van: a minimalista hangszerelésű, repetitív darabok szellemiségükben a Nils Frahm és Ólafur Arnalds nevével fémjelzett neoklasszikus irányzathoz állnak közel.

A melankólikus, filmzeneszerű számok Barabás Lőrinc szerint a gyorsuló világban a lelassulás, befelé fordulás igényét jelenítik meg. A világhírű japán jazztrombitás, Takuya Kuroda ezt írta a “22”-ről: “Gyönyörű dallamok találhatók az albumon. Csodálatos kompozíciók nagyszerűen építkező témákkal. Szuper, lélekkel teli játék mind zongorán, mind trombitán.” A Recorder zenei blog szerint “lassú és türelmes lemez ez, de valójában nem is nehéz ráállni a ritmusára, és akkor a maga csöppet sem tolakodó módján igencsak hatásos”.

Az új album már meghallgatható és letölthető a Bandcampről, CD-n is megjelent, és hamarosan a streaming szolgáltatóknál is elérhető.

Helyszín

Turbina Kulturális Központ

A Turbina Kulturális Központ egy háztömbnyi, sokszínű rendezvényhelyszín a 8. kerület szívében. A rendszeres zenés események mellett elcsíphetünk itt kiállításokat és színházi előadásokat is.

Kapcsolódó események