Hokitavasz 2024

2024-05-07T17:00:00.000Z

Aktuális világbajnokként érkezik Budapestre a sportág legeredményesebb válogatottja: a kanadaiak éles kerettel, utolsó vb-felkészülési meccsükre lesznek hivatalosak az MVM Dome-ba.

May
07

Program

A magyar jégkorongsportág történelmi pillanatokat élhetett át 2023. május 9-én, hiszen minden idők legnézettebb hazai mérkőzésének adott otthont az MVM Dome. Az A csoportos világbajnokságra készülő kanadai és a magyar válogatott találkozóját hivatalosan 14 756-an tekintették meg a helyszínen, és ez a szám most akár meg is dőlhet!

Igen, Kanada újra Magyarországra látogat. NHL-es klasszisokkal érkezik Budapestre a tavalyi világbajnokság győztese, hogy a 2024. május 10. és 26. között Csehországban rendezendő vb előtti utolsó felkészülési meccsét a magyar válogatottal játssza.

A mieink akkor már megjárják a bolzanói divízió 1/A-s világbajnokságot, de óriási lehetőséghez jutnak, hogy a sportág legjobbjai ellen fejezhetik be a szezont. A kanadai szövetség és a játékosok is elismerősen szóltak a tavalyi eseményről, remekül érezték magukat, és persze elvarázsolta őket a magyar közönség hokiszeretete – ezt most újra átélhetik.

Helyszín

MVM Dome

Az MVM Dome a 7. legnagyobb fedett rendezvényhelyszín Európában. Befogadóképessége sportesemények és koncertek esetén is lényegesen nagyobb, mint a Budapest Sportarénáé. 20 022 férőhely, 50.000 m2 alapterület, innovatív, változatosan variálható terek, melyek különféle teremsportágak (kézi-, kosár- és röplabda, futsal, jégkorong, tenisz, korcsolya), valamint bizonyos atlétikai, lovas- és motoros versenyek, mobil medencében pedig akár úszóversenyek és vízilabdamérkőzések lebonyolítására is alkalmasak. Az épületbe 6 bejáraton keresztül, 8 mozgólépcső segítségével juthatnak el a nézők az arénatérbe a 3 szinten kialakított átjárható tribünökhöz. Az épület tagolása kívülről az izomrostokra emlékeztet: a kifelé dőlő, ellipszis alapú hasábokra felhelyezett fényszalagok nem csak körbeölelik az épületet, de különféle színekkel, programozott fényjátékokkal az egész épület mozgásba is hozható. Az épület homlokzatán egy kb 600 m2-es kijelző található. A Főbejáratnál impozáns előcsarnok (foyer) érkeznek a vendégek, melyben egy grandiózus, 848 darab kézzel készített üvegcsőből álló függesztett fényinstalláció fogadja a látogatókat. A szabályozható sportvilágítás a legmagasabb fokú világversenyek HDTV-közvetítéseire, valamint a flicker free technológia miatt szuperlassított felvételekre is alkalmas. A világítási rendszer rendezvények, koncertek lebonyolításánál is fontos szerepelt tölt be, alkalmas a nézőtér színhőmérsékletének változtatására, amivel a nézőtér világítása a csarnok átalakítása nélkül, pusztán a világításvezérlésen keresztül, programozott módon képes funkciót váltani. Mindez, ilyen teljesítményű lámpatestek esetében, európai szinten is első és egyedülálló. A nézőtérben egy modern központi kijelző (cube) felel a tájékoztatásért.

Kapcsolódó események