SE ITT, SE OTT

2024-04-26T17:00:00.000Z

Vajda Katalin: SE ITT, SE OTT

– komédia két felvonásban –

Apr
26

Program

“Az életet a haláltól elválasztó határ homályos és bizonytalan. Ki a megmondhatója,

hol végződik egyik, és hol kezdődik a másik?”

/Edgar Allan Poe/

Egy életen át – sőt azon is túl – tartó meghatóan szép barátság története. Két tíz éves kislány együtt indul erre a fantasztikus utazásra, egyenlő esélyekkel, különböző háttérrel. Hihetetlen odaadással, elfogadással hozzák ki életükből a legtöbbet. Ilyenek vagyunk! Mégis milyen szörnyűek tudunk lenni azokkal, akiket a legjobban szeretünk! Számot vetünk örömökkel és sérelmekkel az elmúláshoz közeledve, kacagunk és sírunk egy–egy állomáson, – a léten innen és túl, vagyis se itt, se ott…

A sziporkázó Esztergályos Cecília, ahogy színpadon még sohasem láttuk, Vajda Katalin darabjában, aki többek között az Anconai szerelmesek I., II., a Legyetek jók, ha tudtok, a Hyppolit, a lakájPiszkos Fred, a kapitányA tanú, a *Villa Negra *színpadi adaptációinak és a népszerű Família Kft. című televíziós sorozat írója, társszerzője. Születésnapi jutalomjátékul egészen rendkívüli darabot írt a művésznő számára.

Mucika: Esztergályos Cecília

Bözsi, a barátnője: Tordai Teri

Aranka, Mucika lánya: Nemes Wanda

Gyula, Mucika fia: Almási Sándor

Vera, Gyula felesége: Koncz Andrea

Doktor: Tóth János Gergely

Józsi, nyugdíjas orvos: Jászai László

Fiatal Feri: Incze József

Öreg Feri: Vass György

Manyi: Ullmann Krisztina

Erzsi: Szabó Zsuzsa

Gizi: Kéner Gabi

Rendező: Nagy Viktor

Helyszín

Újszínház

Budapest szívében, az Opera és a volt Balettintézet szomszédságában, a Paulay Ede utcában áll egy gyönyörű ékszerdoboz – az Újszínház épülete. A Lajta Béla tervezte, art-deco stílusú épület 1909-ben Parisiana mulató néven kezdte el működését. Az eltelt több mint 100 év alatt az épület sorsa és története ugyanolyan mozgalmas és hányatott volt, mint nagyon sok minden ebben a városban, ebben az országban. Tizenhét különböző néven volt mulató, táncpalota, revüszínház, kamara-úttörő-művész és ifjúsági színház. Szeretnénk, hogy az Újszínház jelene és jövője legalább annyira legyen nyugalmas, mint amilyen zaklatott volt a múltja. Színházunkban a magyar drámairodalom klasszikusai mellett kortárs magyar írók műveit is láthatja a közönség. Az előadások között találhatunk komédiát és drámát, misztikus tündérkalandot, történelmi és romantikus játékot, illetve számos, gyerekeknek szóló zenés mesejátékot is. Nézőink egyaránt találkozhatnak ritkán játszott irodalmi és színházi csemegével csakúgy, mint a hagyományteremtő szándékkal életre hívott Keresztény Színházi Fesztiválunk külföldi és hazai, keresztény-szakrális tematikájú produkcióival. Szeretettel várunk mindenkit a magyar dráma teátrumában! Újszínház – Klasszikus értékek. Magyarul.

Hallgasd meg

Kapcsolódó események