.kalibrál + The Gigiz

2024-04-18T17:00:00.000Z

Csajozós space grunge és a neonfényes post-punk, két friss és ropogós zenekar először a pincében az évindító hétvégén! ✩⋆⁺

Apr
18

Program

.kalibrál

Az éjszakai autózások, a panelházak között villódzó neonfényes feliratok sajátos világát hozza el a .kalibrál zenekar. Pörgős, táncolható zene a postpunk, szintipop és new wave hagyományokon nyugvó hangzásvilággal. Magyar nyelvű dalaikban egyszerre jelenik meg a melankólia, düh és az önirónia.

The Gigiz

A Libertines után végre itt egy új magyar formáció is, amelyben két egyformán karizmatikus frontember vezeti az együttest. A The Gigiz válaszolgatós énekei ráadásul nem is akármilyen háttérzenével párosulnak: egyszerre ellenállhatatlanul dallomos és hangos, néhol shoegaze-es, néhol stoneres indie rock-kal. Leginkább a korai Blood Red Shoes-ra emlékeztet, de a sok szóló és a stoner elemek energikussá és igazi veretős rockzenévé teszik.

MENETREND:

19:00 kapunyitás

20:00 The Gigiz

21:15 .kalibrál

Helyszín

Turbina Kulturális Központ

A Turbina Kulturális Központ egy háztömbnyi, sokszínű rendezvényhelyszín a 8. kerület szívében. A rendszeres zenés események mellett elcsíphetünk itt kiállításokat és színházi előadásokat is.

Hallgasd meg

Kapcsolódó események