A holnap határán: A szülők 21. századi kihívásai

2024-05-16T14:00:00.000Z

A modern kor szülői előtt álló kihívások merőben eltérnek az előző generációk tapasztalataitól. Hogyan lehet megfelelően felkészíteni a gyerekeket egy olyan jövőre, amelynek kontúrjai még csak homályosan sejlenek fel előttünk? Milyen eszközökkel és tudással láthatjuk el őket, hogy ne csak megállják a helyüket, de sikeresek is legyenek az állandóan változó világban? A válasz egyszerű: a 21. századi készségek és kompetenciák elsajátításával.

May
16

Program

Képzeljük el, ha mi lennénk 10 évesek: milyen játékokkal játszanánk, mit tanulnánk, milyen álmokat kergetnénk, és hogyan találnánk meg a helyünket egy végtelenül digitális világban? A változások szédületes sebessége körülvesz bennünket, de mi azt valljuk, hogy a legértékesebb, amit tehetünk, az a gyerekek felkészítése egy ismeretlen jövőre. Ahelyett, hogy egyedül hagyjuk őket álmodozni, közösséget építünk köréjük. A kihívás összetett, de ki mondta, hogy nem írhatjuk át együtt a jövőt?

A szülői szerep mindig is jelentős kihívásokkal járt, most azonban olyan kérdéseket vet fel, amelyekre korábban nem kellett válaszolni. A statisztikák szerint a jelenlegi általános iskolások 65%-a olyan munkát fog végezni, ami ma még nem létezik. Ez a jövő legnagyobb kihívása: egy állandóan változó, bizonytalan környezet, amelyhez nem alkalmazhatók a régi módszerek.

Nemrég egy diploma két évtizeden át garantálta a friss tudást, ma ez az időtartam öt évre zsugorodott. Ez azonban, izgalmas lehetőség, is: felgyorsult világunkban folyamatosan bővülő tudásunk és készségeink új távlatokat nyitnak meg előttünk. A jövő talán ködösnek tűnhet, de a 21. századi készségek és képességek minden helyzetben útmutatást és biztonságot nyújtanak gyerekeinknek. A változás üteme tehát nem korlátoz, hanem inspiráló társunkká válik az ismeretlen felfedezésében.

Helyszín

Stopper úszóház

A néhai uszály kivételes adottságaival, lélegzetelállító panorámájával igazán modern és izgalmas rendezvényhelyszín a céges gálavacsoráktól kezdve a konferenciákon, partnertalálkozókon át akár nagyobb létszámú esküvőkig…

Kapcsolódó események