fine: a tehetetlen kiállítás

2024-04-06T15:00:00.000Z

Kurátori tárlatvezetés

Apr
06

Program

🚩 Miért vagyunk tehetetlenek?

🚩 Mit nem tud megtenni egy művészeti csoport és hogyan lesz ebből mozgalom?

🚩 Hogyan segít át az irónia és az apátia az abszurd hétköznapokon?

Választ kaphatunk ezekre is az it's fine művészeti csoport és mozgalom tehetetlen kiállításán, a tárlat kurátorának vezetésével.

2024. 04. 06. szombat 17:00

Helyszín: Godot Labor

A vezetést tartja: Cserhalmi Luca, esztéta

Belépőjegy: 3490,-

A belépőjegy a helyszínen érvényes Koronczi Endre: Kérem, sóhajtson, Széchenyi Úr! kiállítására.

________________________________

A 2022-ben alakult it’s fine művészcsoport egy anti-szuperhős mozgalomként határozza meg önmagát. Tagadják a világ pozitív alakulását, viszont a szorongás helyett a szembenézést választják. Társadalomkritikájukat mélyről jövő iróniával fogalmazzák meg, amelyből árad az őszinte keserűség, a világunkat behálózó depresszió, a kilátástalanság és az áldásos ignorálás képességének vágya.

Az it’s fine művészcsoport tagjai 2023-ban elsőként a Bunker Galéria földalatti, leharcolt tereiben mutatták be művészeti statementjüket, melyben a mozgalom nézeteit 10 pontos manifesztumuk alapján foglalták össze.

A Godot Labor négyemeletes terét megújuló agóniával, kilátástalanságuk közönyös beismerésével készülnek leamortizálni. Az optimistább hangvételre vágyó közönség kérését megtagadva haladnak tovább a kikövezett úton, hiszen a világ azóta sem lett vidámabb, az abszurditás pedig a tetőfokára hágott.

Az it’s fine 2 a tehetetlenséghez írott óda, a hatástalanság himnusza, a vergődés netovábbja, amelyhez közönséget keresnek. A tárlat célja a kritikus hang felerősítése és a hazai művészeti szcéna fürdővizének felpaskolása, valamint az állandó motiváltság elvárásában kifáradt tömegek egyesítése a radikális, fáradtságtól megittasult kiábrándultságban.

it’s fine művészcsoport tagjai: Balogh Gallusz, Barcza Réka, Gáspár Annamária, Gulyás Andrea Katalin, KristofLab, w.Horváth Tibor

Kurátor: Cserhalmi Luca

Nyitvatartás

kedd-pétek 14:00–19:00

szombat-vasárnap 11:00-19:00

Helyszín

Godot Labor

A Godot Labor a GICA legújabb kiállítótere, amely 400m²-es épületében mutatja be a fiatal művészeket.

Kapcsolódó események