Szarvasnak gyermeke

2024-04-26T17:00:00.000Z

Táp Színház

Miután Ervin, a jómódú budai fiatalember életét veszti egy jávorszarvas-balesetben, hátrahagyott jóbarátai elhatározzák, hogy ápolni fogják az emlékét. Akkor is, ha Ervin ezt nem akarná. Akkor is, ha Ervin talán mégsem halt meg. Akkor is, ha meg kell ölniük.

Nyereségvágyból elkövetett zenés igaztalanság a meghamisított 2000-es évek Budapestjéről, a rádiótelefonok hőskorából, amikor még nagy szám volt a Westend vízköpő szökőkútja, az aerobic és a hazudozás. Amikor még divat volt a testvéri szeretet, az aids, a szakrális színház meg a butaság. Amikor még érdemes volt valaki másnak képzelni magad, mint ami vagy. Amikor még rossz szemmel nézték, ha valaki szívesebben él egy gleccserhasadékban, mint a legjobb barátai között.

Apr
26

Program

szereplők:

Friedenthal Zoltán

Kálóczi Orsolya / Gyöngy Zsuzsa

Szabó Kimmel Tamás

Pertics Villő

Tóth Máté

valamint

Epres Attila hangja

special guest

Molnár Fábián

alkotók

produkciós vezető: Dézsi Fruzsina

rendezőasszisztens: Szakács Zsuzsi

fény- és hangtechnika: Langó Ádám / Kiefer Tibor

zene: Kákonyi Árpád

mozgás: Téri Gáspár

látvány: Juristovszky Sosa

író: Vinnai András

rendező: Szabó Zoltán

A produkció a Budapest Főváros Önkormányzata által meghirdetett Staféta program keretében valósult meg.

Támogatók:

Budapest Főváros Önkormányzata, Staféta, Füge Produkció, NKA, Táp Színház, Jurányi Ház, MetalTrade Kft., Sosavízió Bt.

AZ ELŐADÁS IDŐTARTAMA

120 perc

BEMUTATÓ DÁTUMA

2021.12.14.

DÍJAK

BRIGHELLA-DÍJ a legjobb férfi epizódalakításért: FRIEDENTHAL ZOLTÁN / Vidor Fesztivál 2023

Helyszín

Jurányi Ház

Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház mostanra meghatározó helyszíne lett a főváros kulturális életének, pezsgő színfoltja a kortárs művészeti közegnek. Az egykori középiskola mintegy 6700 négyzetméteres impozáns épületének osztálytermei és tanári szobái próbatermekké és irodákká, műhelyekké és showroomokká, a tornatermek játszóhelyekké alakultak át, a sulibüféből pedig kávézó és galéria lett. Ami viszont változatlanul megmaradt, az a tehetséggondozás, a fiatalos légkör és az értékteremtés. Jelenleg napi szinten a Házban több mint hatvan tagszervezet, köztük 25 regisztrált előadó-művészeti, számos alkotó- és vizuális művészeti csoport, valamint egyéb civil szervezet dolgozik. A Jurányi létrehozásával az volt a célunk, hogy egy stabil, közös otthont találjunk a független színházi és alkotóművészeti szektornak biztosítva a napi működéshez szükséges infrastrukturális hátteret. Szerettünk volna kialakítani a budai miliőben egy olyan kulturális centrumot, egy „kortárs művházat”, ahol a színházbarát fiatalok egy kávé mellett vagy akár egy színházi előadáson, kreatív gyerekfoglalkozáson vagy akrobatikus mozgásórán szívesen eltöltenek pár órát, ezáltal aktív közösségi élettel töltve meg újra az elhagyott oktatási intézményt. A Jurányi több mint egy budai színház, alkotói és kreatív bázis, ahol a visszatérő repertoár, az évi 300 produkció mellett változatos művészeti, közösségi és oktatási programokkal találkozhatnak a látogatók. 2012-es megalakulása óta a Jurányi népszerűsége mind a független művészek, mind a közönség köreiben folyamatosan növekszik. Büszkék vagyunk arra, hogy mára bizonyos művészeti szakközépiskolákban érettségi tétel lett a Jurányi Ház.

Kapcsolódó események