Antonia Vai

Antonia Vai svéd/magyar énekesnő, dalszerző, zenei producer és aktivista Stockholmból. A történet és a valóság, a föld és a földönkívüliség metszéspontja lenyűgözi, Antonia dalai költői misztikumot hordoznak, amelyek a nagyon személyesektől az egyetemes politikaiig terjednek. Kíváncsisága a műfajok keverése és az intuíció követése iránt, ahelyett, hogy a pop konformizált kategóriáján belül maradna, ez teszi zenéjét olyan elnézés nélkülivé.

Antonia kora gyermekkora óta játszik hangszereken és ír dalokat. Tinédzserként kezdte el egyedül felvenni és elkészíteni dalait a hálószobájában. Miután egy évig Londonban élt, és Európában költözködött, végül 2012 szeptemberében egyszerre két saját gyártású albumot adott ki, a "Lovers and Prophets" és a "Dirt From When The Earth Was Flat" címűeket.

2013-ban Budapestre költözött, és áttörést ért el a magyar zenei színtéren. A "bohém soul díva" néven ismert, nagy figyelmet kapott a magyar televízióban és rádióban. Antonia a "Stories After Bedtime" című albumot a Szimpla romkocsmában vette fel Felix Gröndahl svéd gitáros/producerrel közösen. Az album első kislemeze a "The Pirate's Waltz" volt, a teljes album pedig 2014 szeptemberében jelent meg a budapesti A38 kiadónál.

Antonia és zenekara nagy közönséget vonzott a magyarországi underground zenei színtéren. A Quimby alternatív rock zenekarral turnéztak az országban, játszottak az MR2 Akusztikban, 2015 júniusában teltházas koncertet adtak a MÜPA-ban, a Művészetek Palotájában. Ezt követően az Akkezdet Phiai Saiiddal közösen adták ki a "Remember How" című dalt, amely a 2016 februárjában megjelent "Tightrope" című EP első kislemeze volt.

Antonia Vai 2017 szeptemberében jelentette meg ötödik albumát "Ritual" címmel, amelynek teltházas premierje volt a budapesti A38 klubban. Az album készítése különböző kontinenseken zajlott, mivel Antonia úgy döntött, hogy utazik és útközben készít albumot. A "Ritual" egy alternatív pop-soul album világzenei hatásokkal, melyet marokkói, magyar, svéd és brazil zenészekkel közösen rögzítettek és írtak. A dalok stílusa sokoldalú, a sötét tangótól a "Love Song For An Ex" című dalon át a flamenco-R&B "Warrior Soul" vagy a homályos pop-ballada "The Witch" című dalig.

2019 őszén Antonia szünetet tartott a koncertezésben, hogy új anyagon dolgozzon. Elvonult egy dél-franciaországi házba alkotni, majd New Yorkba utazott, ahol elkészítette következő klipjét a GHOST című dalhoz. 2020-ban teljes erőbedobással tér vissza, sötétebb és kissé elektronikusabb hangzással. A várva várt GHOST című dala és videoklipje április 17-én jelent meg.

  1. július 31-én Antonia kiadta Kali's Song című kétszámos kislemezét egy élő klippel együtt.

Közelgő események

Lezajlott események