COSTES IZAKAYA
TÖKÉLETES/PERFECT FOR... Céges vacsorákra, csapatépítőkre, koktélpartikra, születésnapokra, ahol a sharing koncepció igazán összehozza az embereket./Social events, team buildings, group dining, birthday parties, express dining, takeaway picnics, cocktail parties
Az Izakaya elnevezést az ázsiai, elsősorban japán kultúrában elterjedt vendéglátóipari fogalom inspirálta. Az izakayák eredetileg olyan japán szakéboltok voltak, amelyekben a vásárlók - általában a munkát „letéve”- le tudtak ülni a helyiségben inni és akár ételt is tudtak rendelni az alkoholos italok mellé. Mára a bolt jelleg visszaszorult és leginkább az ázsiai konyhát kínáló bisztró stílust fémjelzi világszerte ez az elnevezés. Egy izakayában laktatóbbak az ételek, mint egy tapas vagy mezze bárban, de nem „nagytányéros” fogások a jellemzők. A legtöbb fogás olyan, amelyből az asztaltársaság több tagja is osztozkodik, így sokféle ételt tudnak megkóstolni. Az étlap fogásai főként a japán konyhára építenek, így a robata grillen készülő wagyu steak specialitások mellett tonkatsu variációk, valamint pho levesek is felkerültek a kínálatba.