IPAR ajánlója

  • Techno
  • Noise
  • Breakcore
2024. 03. 28.

Aktuális ajánlónkban IPAR gyűjtötte össze az általa legjobban várt eseményeket az elkövetkező időszakra. A budapesti undergroundban otthonosan mozgó DJ / Producer egyedi hangzását a keményebb ütemek és az ambient zene introspektív természete inspirálta, ebből kiindulva rengeteg műfajban dolgozik, ilyen többek közt a trance, a hardcore, az ambient vagy a techno.

Produceri munkáihoz hasonlóan IPAR ajánlója is sokszínű, a breakcore-veretéstől kezdve a '80-as évek rave-hangulatát idéző bulin át a zajzenéig mindenfélét találni benne. 🎛️ 📀

Kamanalóg: 1983

Hol: Kőbányai Kortárs Kultúr Központ - 4K

Mikor: Április 12.

Mi: Nagyon fontos esemény, mégpedig azért, mert nem lehet eleget hangsúlyozni, hogy bár jók a DJ-szettek, a live actek azok, amiknek igazi lelkük van. Itt válik el a művészet és a szórakoztatóipar, az, hogy ki is alkot, prezentál valami újat a stage-en. Ahogy a névben lévő évszám is feltételezi, az esemény egyébként a ravekultúra kezdeti időszakának hangulatát igyekszik majd átadni, ezért buzdítanak mindenkit, hogy alkalomhoz illően öltözzön.

techlab.bp invites Sioc

Hol: Turbina Kulturális Központ

Mikor: Április 6.

Mi: Igen régóta gondolom, hogy Siocnak helyet kéne adni Budapesten, hálistennek a techlab.bp csapata is eképpen vélekedik. Simonról azt kell tudni, hogy nagyjából akkor kezdett el produce-olni, amikor én kiscsoportos ovis voltam. Elképesztően egyedi hangzásvilága az oldschool és a modern trance fúziójával valósul meg, igazi úttörő, aki a mai napig igen aktív, nyáron például a Berghain SÄULE kompartmentjének volt a vendége. A magyar support itt is igen erős, Technokool és Balaram mellett a két alapító, SLYM és szoliver fognak pult mögé állni. A techlab kollektíva egyébként teljesen kinőtte magát az elmúlt évben, elkezdték azt az organic, atmoszferikus trance-t képviselni, amit eddig leginkább csak a skandináv szcénákban lehetett megfigyelni. SLYM és szoliver új albuma is tökéletes példa erre.

Havizaj#134

Hol: Auróra

Mikor: Április 3.

Mi: Itt is csak azt tudom ajánlani mindenkinek, hogy nyisson az új dolgok felé, márpedig egy noise-esemény sokaknak új élmény lehet. A Havizaj csapata lassan 20 éves tapasztalattal rendelkezik, szóval a legjobb kezekben leszel, ha érdeklődsz a kísérleti elektronikus zene iránt, és kellően magas az ingerküszöböd.

CRIME w/ SHOKI287

Hol: Turbina Kulturális Központ

Mikor: Március 30.

Mi: A CRIME bulikat remélem nem kell bemutatni senkinek, a budapesti éjszakai élet alappillérei, ahol minden eseményen a nemzetközi szcéna egy-egy ikonikus arcát mutatják be a magyar közönségnek. Ez most sincs másképp, a mostani vendég a berlini rapper és DJ, $HOKI, a vérlázítás koronázatlan királynője. A latex álarc és a hiányos öltözék az identitás része, igen sokat segít a németül nem tudóknak, hogy vajon miről is rappelhet a művésznő… Szerintem a magyar support is iszonyat jól össze lett szedve az eventhez, engem is megtaláltok majd a klubteremben, az esemény arculatához hű szettel készülök.

CÉGES: MAKE BREAKCORE GREAT AGAIN

Hol: Gólya

Mikor: Március 29.

Mi: Kitűnő alternatíva azoknak, akiknek elegük van abból, hogy a hajléktalanok orrlyukából is techno folyik, márpedig a magyar szcénában szeretünk megfeledkezni arról, hogy van itthon élet a szabályos 4/4-en kívül is. A CÉGES crew dedikáltan a klub- és kísérletiesebb zene peremvidékéről gazdálkodik, és látja el a közönségét izgalmas ütemekkel, esetünkben amen breakekkel.

Ha elvesztél a programok között, a teljes aktuális buliválasztékért KATT IDE! 🪩🪩