Köszi, most turkáltam!

  • Divat
  • Second hand
  • Lifestyle
  • Design vásár
2024. 05. 13.

Az örök kincsvadászat és a klasszikus sziluettek felkutatása addiktív hobbi, a különleges darabok viselésekor tapasztalt endorfinlöket viszont mégis azt igazolja, hogy megéri belefektetni az energiát.

Inspirálódj listánkból! Akár a tavaszi gardróbcseréhez keresel vintage darabokat, akár a polcodra igazi régiségeket, itt mindenképpen találhatsz valamit magadnak!

Gardrób Közösségi Vásár

Hol: 1117 Budapest, Pázmány Péter sétány 1. C.

Mi: Ha már túl sok volt a Vinted-reklám az Instagramon, és inkább szemtől szemben próbálkoznál a sáfárkodással, itt a lehetőség. Bárki foglalhat asztalt és árulhat, így tulajdonképpen két magánember között történik a tranzakció. Ruha, táska és kiegészítők is lesznek az árusok asztalán, indulhat a vadászat!

ReMarket Közösségi Bolhapiac és Vintage Vásár

Hol: 1117 Budapest, Budafoki út 70.

Mi: Az elhagyatott gyárterületek igazi újravirágoztatása a ReMarket piac, ahol a kerámiáktól a különleges lámpákig, a bútorokon át az ékszerekig gyakorlatilag minden megtalálható. Igazi antik darabokat és különlegességeket találsz az árusoknál, aztán, ha elfáradtál a nézelődésben, lehűtheted magad egy friss limonádéval.

Vintage Divatbemutató

Hol: 1124 Budapest, Törpe u. 2.

Mi: Támogasd a gyermekeket! A Lion's Club jótékonysági divatbemutatót rendez a hatvanas-hetvenes évek ruháiból. A jelképes 5000 forinttal a Cseppkő utcai gyermekotthon lakóinak nyári táboroztatását támogatod.

Szimpla Bolha/ Nagy Budapesti Kultúrzsibi

Hol: 1024 Budapest, Kis Rókus utca 16-20.

Mi: A tökéletes választás, ha nagyszüleid szekrényeit már mind felfedezted, de még pezseg benned a vágy a különleges régiségek iránt. Igazi bolhapiac-hangulatra számíthatsz szekrény mélyén talált kofferekkel, kerámiákkal és ékszerekkel. Mi mindössze annyit tanácsolhatunk, hogy ne felejts el szatyrot vinni a talált kincsek cipeléséhez!

Komondors Vintage Shop, Café & Bar

Hol: 1077 Budapest, Wesselényi utca 21.

Mi: Komondoréknál mindig áll a bál! Ha nappal érsz oda, akkor kávézó, ha estefelé, akkor az időtálló ruhák nézegetéséhez táncparkett és néha deep house, afro-tech, disco vagy éppen hiphop-szett is társul. Jól válassz napot a vintage vásárlásra, ha utána éjfélig koptatnád a padlót!

Antifactory Vintage Shop

Hol: 1061 Budapest, Paulay Ede u. 43.

Mi: Ropogós szettjeire már szinte biztosan táncoltál, de tudtad-e, hogy Technokool a zene mellett a fenntartható divatban is utazik? A bolt esztétikájában keveredik minden, amit szeretünk a vintage világában, akár technoprincess, mobwife, nagypapa vagy éppen skaterboy stílust keresel.

Be Thrifty Vintage Kilo Sale

Hol: 1085 Budapest, Blaha Lujza tér 3-5.

Mi: Ha eddig nem láttál a városban sétáló emberek vállán Be Thrifty feliratú vászonszatyrot, akkor ezután biztosan észreveszed! Az utazó vintage-vásár visszatér, ahol a világ minden tájáról összegyűjtött vintage darabok közül válogathatsz a hétvégén. Ingyenes regisztrációval tudod bebiztosítani a helyedet, a turkálás végén pedig súlyarányosan fizetsz majd. Legközelebb júliusban jönnek újra Budapestre!

Madách Zsibi

Hol: 1075 Budapest, Madách Imre út 8.

Mi: A vintage-kedvelők, gyűjtők és magyar designerek klasszikus gyülekezőhelye a havonta visszatérő Madách Zsibi. Az is rendben van, ha csak a miliőért vagy a Kazettás kávéért mész, így is, úgy is egy szép nap kerekedhet belőle!