Búcsúzik a Pandóra Projekt, és 5 meghatározó koncertet ajánl

  • Világzene
  • Elektronikus
  • Folk
2024. 10. 15.

A Pandóra Projekt Major Dorci és Végh Janka Zsuzsanna duójából áll, akik a folkból merített hangzásvilággal kacérkodva pörgős, szövegközpontú ethno-poppal és üdítően őszinte történetekkel varázsolnak el, melyekkel könnyen kapcsolódhatunk. A Pandóra Projekt új kislemezzel is jelentkezik az ősszel, melynek címadó dala, az Ahol a legjobban fáj már hallgatható is, november 8-án, az Akváriumban pedig a legutolsó koncertjüket adják ezzel a felállással.

Az anyag nem vész el, csak átalakul, szóval hamarosan izgalmas örömhírrel is szolgálhatunk ezügyben, ám addig is íme 5 koncertajánló a lányoktól!

Major Dorci, a zenekar alapító énekesnője így nyilatkozik:

"A Pandórával a kezdetek óta azt valljuk, hogy dalainkkal, szavainkkal és az életben is mesélni kell az érzéseinkről, megéléseinkről, és ki kell, hogy énekeljük az esetlegesen bennünk rejlő nehézségeket. Az elmúlt 3 évben a zenekarunk és mi ketten is hatalmas változáson mentünk keresztül, de most jön a legnagyobb:

a Pandóra Projekt átalakul.

Sok belső vívódás után tavasszal úgy döntöttem, hogy ez az utolsó nyaram a zenekarral, a szakítós lemez és az utolsó koncert után pedig a jövőben külön utakon folytatom az alkotást. A kislemez és a búcsúkoncert címadó dala most jelent meg, videóklipjét pedig Székely Ákos rendezte. A forgatás egy különleges helyszínen, egy bezárt kórház épületében zajlott, Misota Dani operatőrrel."

Palo Canto

Hol: Turbina

Mikor: Október 24.

Dorci: Ha lehetne jellemezni a kedvenc zenei irányzatom, akkor ez lenne az: uplifting organikus dallamok lépegetős, természetes, ősi, világzenei hangokkal és lüktető kántálásokkal fűszerezve, amik egyszerre földelnek és repítenek a levegőbe.

Pandóra Projekt - ahol a legjobban

Hol: Akvárium

Mikor: November 08.

Dorci: A koncert valóban az utolsó lesz abban a formában, ami most a Pandóra Projekt, de ez a változás és megújulás szükséges ahhoz, hogy fejlődjünk. A zenekarunk szimbóluma, a Nap-Hold lesz a koncert tematikája, ami a dolgok természetes körforgását tükrözi, és az ellentétek harmóniáját jelképezi. Ahogy a Nap és a Hold váltják egymást, úgy mi is új korszakba lépünk új zenei irányokkal és friss energiákkal, külön-külön identitásként, de egymást támogatva.

Music Hungary - toldyuuso

Hol: Hangvilla Veszprém

Mikor: November 18-20.

Dorci: Mind a konferencia, mind a showcase része nagyon izgalmasan hangzik, mert az ilyen véletlen találkozásokból születhetnek az igazán értékes kapcsolódások és lehet rátalálni igazi zenei kincsekre: egy ilyen különlegesség számomra a toldyuuso producerpáros is, akik 11.18-án zenélnek majd a showcase-en, és én is közreműködök velük pár dalban egy bátor, kísérletező live projektben, nagyon színes körben. Érdemes őket radar alá helyezni!

Mordái

Hol: Müpa

Mikor: November 11.

Janka: A magyar zenével való barátkozásom tinédzserkoromban a Middlemist Red-del kezdődött, Nóvé Soma hangja pedig azóta is elvarázsol. Emiatt, a népzenei kötődés és a kísérletező hangzások miatt pedig az egyik kedvenc projektem a magyar könnyűzenei színtéren a Mordái.

Mörk

Hol: A38

Mikor: November 30.

Janka: Alkotóként nagyon figyelem, hogy milyen zenei impulzusok érnek, megválogatom, mit hallgatok: olyan ez, mint az egészséges táplálkozás. Ebben az olvasatban a Mörk egy superfood a szervezetemnek, egyszerre táplál, nyugtat, pezsdít, tölt el örömmel és kreativitással.