SAVOYAI TERASZ Season Opening

2024-05-01T12:00:00.000Z

Indítsd a nyári szezont a város felett!

Napimádó beatekkel startolunk az organikus hauzoktól a magas fényigényű diszkókig. Az első szeánszon olyan rutinos szelektorokkal rúgjuk be a délutánt, mint a manapság saját sorozatokkal és mágikus energiákkal operáló Mirmur, a városi klubélet egyik stabil bástyájának számító LavaLava társalapító Tolo, a Complaint Culture törzsfőnöke Sobek, de velünk lesz a Lima-Bangkok tengely kiemelt szintiimádója Adis Is OK, illetve nyitóeste a városban nem lenne teljes a budapesti éjszaka megkerülhetetlen legendája, DJ Reload nélkül.

May
01

Program

Mivel készülünk még? Haladó szintű naplementék, tízpontos lokáció és indokolt mennyiségű jégkocka - érdemes előre menteni az idei nyár legforróbb szpotját, hasonlóan erős délutánokkal és estékkel írjuk majd át a szabadtéri programterveket.

DJ linkek az ismerkedéshez:

Mirmur: https://soundcloud.com/mirmurmusic

DJ Reload: https://soundcloud.com/reload

Adis Is OK: https://soundcloud.com/adisisok

Sobek: https://soundcloud.com/sobek1

Tolo: https://soundcloud.com/tolo

MIKOR?

2024. május 1. (szerda), 14:00-22:00

HOVA?

Savoyai Terasz (A Budai Várban a Magyar Nemzeti Galéria bejárata mellett)

Helyszín

Savoyai Terasz

A Savoyai terasz a Budai Vár egyik legszebb része, az innen nyíló kilátást Budapest legszebbjeként emlegetik. A széles térről jól látható a várost hosszan kettészelő Duna, a Parlament, a Gellért-hegy, Budapest hídjai, a Szabadság-szobor, és tiszta időben megcsodálhatók innen a pesti oldal látnivalói is. A Magyar Nemzeti Galéria előtt elterülő teraszt az 1900-as évek óta, Róna József szobrászművész alkotása, Savoyai Jenő herceg, a híres osztrák hadvezér neobarokk bronz lovas szobra ékesíti. Savoyai nevéhez fűződik történelmünkben a törökök kiűzése. A művésztől eredetileg Zenta város rendelte meg a szobrot, azonban nem tudták kifizetni. A szobron Savoyai bal kezével fogja a lovát, feszült figyelemmel követi a csata menetét. A két dombormű a zentai sáncok bevételét, illetve a híres lovasrohamot ábrázolja, felettük egy fiatal és egy öreg török fogoly ül. A 2600 m²-es, kővel burkolt teraszt a szobor mellett kétoldalt színpompás virágok díszítik. A Savoyai terasz a Clark Ádám térről siklóval, a Szent György tér felől, illetve a Nagy Rondellán keresztül gyalog közelíthető meg. Az esti órákban a Palota díszvilágítása és a panoráma páratlan atmoszférát kölcsönöz a térnek.

Kapcsolódó események