Wave of Sound - ambient-cinematic live act & soundbath

2024-06-06T17:00:00.000Z

Különleges és rendhagyó koncerttel érkezik a Turbinába először a Wave of Sound, különleges live act-ensemble felállásban. A nagyterem átalakul egy igazán intim és bensőséges térré, ahol egy csodálatos zenei és érzelmi utazásra hívunk Titeket.

Andor és meghívott zenész vendégei egy ambient-cinematic hangfürdőt alakítanak majd ki, amiben az elektronikus-modern klasszikus zene fúziója, néhol népzenei elemekkel, lebegő vokálokkal és élő vonós zenekarral ölel majd körbe minket, amit pihentető relaxálás közben hallgathatunk majd.

Az olasz Blue Spiral Records zenei kiadó által jegyzett Wave of Sound zenei projekt 2013 óta lüktet az itthoni és külföldi zenei életben, ami egy mélyről kibontakozó, hullámokat teremtő alkotói folyamatot mutat be. Csécsi Andor modern klasszikus és ambient zenei stílusokon alapuló kompozíciói személyes emlékekből és a körülöttünk lévő természet szépségéből idézik meg Brian Eno, a Sigur Rós, Ólafur Arnalds és Ludovico Einaudi zenei világát.

Jun
06

Program

A Wave of Sound az elmúlt 10 évben nagyszerű fogadtatásban részesült itthon, olyan helyszíneken találkozhattunk pulzáló dallamaikkal, mint a Művészetek Völgye, Múzeumok Éjszakája, Sziget Fesztivál, Veszprém-Balaton Felező fesztivál, Fekete Zaj, A38, Piano Day Budapest, Zsolnay Fényfesztivál Pécsett, Szimpla Kert.

‘Echoes’ című lemeze a Phenomenon Zenei Magazin Top 2020: Legjobb hazai lemezek listájára is felkerült.

2023-ban jelent meg ‘Pieces & Sketches’ című zeneileg sokszínű lemeze, több vendég közreműködésével, mint Palágyi Ildikó, Takács-Nagy Jázmin, Arulei, valamint a Variart Ensemble kamarazenekar.

A Wave of Sound zenéjét több különleges projektben is hallhattuk már, ilyen volt a múlt évi VEB2023 EKF egyik kiemelt projektje a Balaton hangjai című nagylemez, amit a Balatorium, a Banana records közreműködésével egy kulturális és művészeti projekten keresztül hívott életre.

Az ‘Elmerülve’ című dalt Annaborival közösen készítették, aki ezen az estén közreműködőként lép színpadra, a dalhoz Vadas Géza rendezett egy gyönyörű live session videót a Káli medencében.

Wave of Sound live act:

zongora, billentyűs hangszerek, sampler, daw, gitár - Csécsi Andor

zongora, billentyűs hangszerek, looper - Annabori

ének, vokálok - Labus Lili

kamarazenekar - Variart Ensemble

Helyszín

Turbina Kulturális Központ

A Turbina Kulturális Központ egy háztömbnyi, sokszínű rendezvényhelyszín a 8. kerület szívében. A rendszeres zenés események mellett elcsíphetünk itt kiállításokat és színházi előadásokat is.

Kapcsolódó események