OZONE kiállítás

2024-06-26T22:00:00.000Z  -  2024-08-30T22:00:00.000Z

Szeretettel meghívunk a Bolygó Közösségi Tér és Liget Galéria által közösen életre hívott OZONE kirakat galéria nyitó kiállítására június 27-én csütörtökön 18 órakor. A megnyitót követően a Giliszta zenekar két tagja egy különleges szettel dobja fel a hangulatot a Bolygóban.

Az este menete:

18.00: Megnyitó beszédek

18.30: Giliszta duo koncert (Gil Y Sta)

18.00–20.00: Gyurma workshop

A programváltozás jogát fenntartjuk.

Jun
26
-
Aug
30

Program

A kiállításról:

Az OZONE első kiállítására hirdetett pályázatot Fendrik Bori és Skultéty Hanna MOME animáció szakos alkotópár Szoborpark című projektje nyerte, amely újrahasznosított anyagok segítségével állít emléket a földi ökológiában fontos szerepet játszó fajok számára.

„A Szoborpark című projektünkben az antik korok mintájára, kulturális hagyományainkat követve azoknak állítunk emléket, akiket tisztelünk, fontosnak tartunk, és emléküket az utókornak is szeretnénk megőrizni. A csatákat nyert hadvezérek, népeket leigázó császárok mellett – vagy éppen helyett – a földi élet más fontos, de gyakran kifelejtett alakjainak emelünk szobrot: állatoknak, növényeknek, a természet nélkülözhetetlen szereplőinek.” (Fendrik Bori és Skultéty Hanna)

Miért épp OZONE? Mert bár apró, de rendkívül fontos része a légkörnek. Habár légkörünk minden tízmillió molekulájára pusztán három ózonmolekula jut, az ózonréteg mégis roppant fontos feladatot lát el, védőpajzsként óvja földi élővilágunkat. Az ózonréteg védelme és az ózonlyuk csökkentése érdekében példátlan nemzetközi összefogás jött létre a nyolcvanas évek óta.

Helyszín

Bolygó

### A Bolygó egy közösségi hely, amely teret ad a zöldülni vágyó fiataloknak, szervezeteknek, mozgalmaknak, helyi lakosoknak.

Kapcsolódó események