Haladó testtudat és szabadtánc kurzus Grecsó Zoltánnal

2024-07-08T18:00:00.000Z  -  2024-07-11T19:30:00.000Z

Élj otthonosan! -A testedben

Integrált-anatómia és szabadtánc.

4 napos intenzív testtudat és szabadtánc kurzus

A kurzus ideje:

2024. 07. 08.- 2024. 07. 11, 20:00-21:45 (hétfő-csütörtök)

Óraleírás:

Ahhoz, hogy közelebb kerüljünk saját testük jobb és pontosabb megismeréséhez és megértéséhez, először is tisztába kerülnünk az emberi test anatómiai és biomechanikai ismérveihez, mindezt pedig szabadtánc eszköztárának segítségével.

Az integrált-anatómiai foglalkozásokon objektíven, címkék és összehasonlítás nélkül tudjuk feltérképezni a pszichológiai és szomatikus működésünk. Sok elfogadással és megértessél fordulhatunk ilyenkor önmagunk felé.

Már az is nagyon sok információval bír, ha megfigyeljük, hogyan állunk hiszen a testtartás dinamikus fejlesztésének rengeteg előnye van. Az energiával telt test önbizalmat áraszt, a megnövekedett koordinációs és megfigyelési képesség segít a táncban is hatékonyabban fejlődni, de a mindennapi életben is jelentkeznek pozitív hatásai.

Albérlőknek hisszük magunk, pedig élhetnénk a testünkben otthonosan is.

Kurzusom központi témája a testtudat: azaz az interocepciós azaz testi ingereink azonosításának képessége és propriocepciós, azaz a térérzékelésünk készségeink fejlesztése.

A kurzuson minden alkalommal mást és mást élhetünk meg önmagunkról, hiszen minden alkalommal különböző nézőpontból indul a közös munka.

Jul
08
-
Jul
11

Program

A maximális létszám 20 fő.

Árak:

A teljes kurzus ára: 14.000 Ft

3 órán való részvétel ára: 12.000 Ft

2 órán való részvétel ára: 10.000 Ft

1 órán való részvétel ára: 8.000 Ft

Részvételi szándékod erősítsd meg, ha választ kaptál a jelentkezésedre a tiszteletdíj elutalásával is.

Ha teheted kérlek vegyél részt az egész kurzuson az elejétől a végéig.

Helyszín:

A kurzus a megszokott helyen a Movein Stúdióban Stúdióban lesz, amit a Jurányi Ház “B” lépcsőházának harmadik emeletén találtok.

Ha először jársz a Jurányi házban, látogass el az Instagram pofilomra, így el tudlak navigálni a lépcsőkön és a folyósokon, hogy nehogy eltévedj.

Az óráimról:

Az óra hangulatára jókedvű közvetlenség jellemző. Bármikor be lehet csatlakozni és mindenki számára nyitott. Az sem baj, ha még soha életedben nem táncoltál.Az órám olyan mozogni vágyó amatőrök és nem táncosok figyelmébe ajánlom, akiket foglalkoztat az egyszerűség, a normalitás, szeretnek hinni magukban, együttérezni magunkkal és másokkal.

Rólam:

A nevem Grecsó Zoltán. Táncművész és táncpedagógus vagyok, de voltam már többek között műsorvezető, koreográfus, színész, coach, világosító-technikus, project-menedzser.

Linzben végeztem az akadémián előtte pedig dráma-tagozatos voltam Szentesen.

Nagyon sok produkcióban táncoltam itthon és világszerte, egyszer még new york-i Joyce Theaterben is felléptem.

10 és 8 évig tanítottam a Színművészeti és a Táncművészeti Egyetemen. Jelenleg a tanítás mellett szívügyem még kollektívám, a Willany Leó Improvizációs Táncszínház sorsa.

Jelenleg két produkcióban táncolok, az egyik egy 7 éve futó koprodukció Simkó Beatrixal, az #Orfeusz #Eurüdiké és a szintén egy nagy múltú együttműködésben, bátyám oldalán( Grecsó Krisztián író, költő) a Többet magunkról produkcióban.

Helyszín

Jurányi Ház

Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház mostanra meghatározó helyszíne lett a főváros kulturális életének, pezsgő színfoltja a kortárs művészeti közegnek. Az egykori középiskola mintegy 6700 négyzetméteres impozáns épületének osztálytermei és tanári szobái próbatermekké és irodákká, műhelyekké és showroomokká, a tornatermek játszóhelyekké alakultak át, a sulibüféből pedig kávézó és galéria lett. Ami viszont változatlanul megmaradt, az a tehetséggondozás, a fiatalos légkör és az értékteremtés. Jelenleg napi szinten a Házban több mint hatvan tagszervezet, köztük 25 regisztrált előadó-művészeti, számos alkotó- és vizuális művészeti csoport, valamint egyéb civil szervezet dolgozik. A Jurányi létrehozásával az volt a célunk, hogy egy stabil, közös otthont találjunk a független színházi és alkotóművészeti szektornak biztosítva a napi működéshez szükséges infrastrukturális hátteret. Szerettünk volna kialakítani a budai miliőben egy olyan kulturális centrumot, egy „kortárs művházat”, ahol a színházbarát fiatalok egy kávé mellett vagy akár egy színházi előadáson, kreatív gyerekfoglalkozáson vagy akrobatikus mozgásórán szívesen eltöltenek pár órát, ezáltal aktív közösségi élettel töltve meg újra az elhagyott oktatási intézményt. A Jurányi több mint egy budai színház, alkotói és kreatív bázis, ahol a visszatérő repertoár, az évi 300 produkció mellett változatos művészeti, közösségi és oktatási programokkal találkozhatnak a látogatók. 2012-es megalakulása óta a Jurányi népszerűsége mind a független művészek, mind a közönség köreiben folyamatosan növekszik. Büszkék vagyunk arra, hogy mára bizonyos művészeti szakközépiskolákban érettségi tétel lett a Jurányi Ház.

Kapcsolódó események