Electronic Beats: Kisnánai vár w/ Carson Coma, New Fossils

2024-08-25T10:00:00.000Z

Belegondoltál már, milyen lehet áttáncolni a délutánt egy középkori vár falai között, ami egy ponton még a törökök kezén is volt? Most mindenképp lesz alkalom, hogy átéld, ugyanis a Telekomosok Fesztiválja hevesi megállójának a Mátra lábánál a 12. század óta magabiztosan tornyosuló Kisnánai vár ad otthont, ahol a legendák szerint egykor még egy sárkány is élt.

A környékbeli natúrborokat és a lokális alapanyagokból slow food mozgalom útján elkészített ételeket a Carson Coma bohém akusztikus triója, a soul hangzását magyar alter popba átültető Loophia és a New Fossils kíséri majd.

A koncerteken kívül a természetközeli nappali bulik legprofibb házigazdái hoznak egy falat Santsatot a várba, az alapító Adis is OK és Telemala mellett a főként lemezről játszó Maron szórja az upbeat talpalávalót este tízig, hogy véletlenül se zavarjuk meg az elbeszélés szerint kútban alvó sárkány nyugalmát.

Aug
25

Program

NAGYSZÍNPAD

18:00-18:45 LOOPHIA

19:15-20:15 NEW FOSSILS

21:00-22:00 CARSON COMA

SANTSAT

14:00-17:00 KIQO+MAROSI

17:00-18:30 TELEMALA

18:30-20:00 ADIS IS OK

20:00-22:00 MARON

EGYÉB INFÓK ITT

A buli ingyenes, de a bejutásnak feltétele van: aktiváld a jegyedet díjmentesen a Telekom Alkalmazás Magenta Moments menüpontjában - egy előfizetéssel összesen 3 jegy beváltására vagy jogosult, így magaddal hozhatod még két barátodat is! Egy belépőjegy aktiválásához 30 ♡-re van szükség.

Helyszín

Kisnánai Várrom és Népi Műemlék

Két évszázadon át a Kompolti család birtoka volt, akik itt építették fel az első nemesi udvarházukat 1325-ben. Amikor férfi ágon kihaltak, a Losonczy család szerezte meg. Miután Buda elesett, a törökök Kisnánát is lerombolták.  A legenda szerint Móré László, a hírhedt rablólovag a török ostrom alatt aranyat szórt a budai pasa katonái közé, azzal a céllal, hogy még a katonák szedik az aranyat, álruhában elmenekülhet. A csel nem sikerült, a törökök elfogták és Héttorony foglyává vált. Móré vagyonát állítólag a vár titkos pincerendszerében rejtette el, azonban ez sohasem került elő.

Hallgasd meg

Kapcsolódó események