Nia Archives

2024-08-13T00:00:00.000Z

Nia Archives, az észak-angliai Leedsből származó, majd Manchesterbe költöző tehetség, az Egyesült Királyság dzsungelszcénájának egyik legerőteljesebb szereplőjének számít: a 23 éves zenei producer. Az EQ50 program mentorálásán keresztül, amely a női junglistákat és drum 'n' basszus művészeket segíti, Archives 2021-ben debütált "Headz Gone West" című EP-vel, amelynek számait, például a "Sober Feels"-t, globálisan 7,5 milliónál is többen hallgatták a Spotifyon. Azonban talán az Archives második EP-je, a 2022-ben megjelent "Forbidden Feelingz", ami széles körű kritikai elismerést hozott számára. Az elismeréseket olyan neves kiadványoktól kapta, mint a Rolling Stone UK, a GQ, a British Vogue, a The Face, a Pitchfork, a The Fader, az i-D és a CRACK Magazine.

Aug
13

Program

Emellett számos díjat is elnyert, köztük a NME Bandlab-díjat a 'Legjobb Producer' kategóriában, a MOBO-díjat a Legjobb Elektronikus/Tánc Act kategóriában, az év "Előadója" című BBC Introducing-díjat - az elismerés első elektronikus zenei nyertese -, az AIM-díjak "Kiemelt Tehetség" díját, a DJ Mag-díjat a "Breakthrough Producer" kategóriában, egy Brits Rising Star-jelölést és a BBC Sound Poll 3. helyét.

Nia Archives legújabb EP-je, a "Sunrise Bang Ur Head Against Tha Wall", hat számot tartalmaz, amelyek a személyes növekedését járják körül: szerelem, veszteség, elutasítás, elidegenedés, a feljövés és a zuhanás témáit. Az EP tartalmazza az Egyesült Királyság táncműsorának listájára került 'Baianá' című számot, a Maverick Sabre által előadott 'No Need 2 Be Sorry, Call Me?'-t, valamint a szívhez szóló vonósokkal kísért 'So Tell Me...' című számot.

Helyszín

Hajógyári-sziget (Óbudai-sziget)

Az Óbudai-sziget, más néven Hajógyári-sziget a Duna egyik szigete Budapest III. kerületének közigazgatási területén. Óbudaisziget formában Budapest egyik városrésze is. Kedvelt kirándulóhely, ám nagyobb ismertségre nem ezért, hanem az itt 1993 óta minden évben megrendezett Sziget Fesztivál miatt tett szert.

Kapcsolódó események