Steampunk Design Market

2024-09-24T07:00:00.000Z

Gőzerővel robogunk következő állomásunkhoz a Klauzál téri vásárcsarnok csodás aulájába, mely egykor színház volt, de megőrizte acélszerkezetét, mely a Steampunk szubkultúra szerves része.

A Steampunk egy rendkívül kreatív szubkultúra és elég széles rétegeket ölel fel. Van akiket a viktorináus kor vonz, annak minden szépségével és misztikumával együtt, de van akiket a tecgnológiához való megközelítése csábit.

Nincs benne jó vagy rossz, csak mi lenne ha……

Sep
24

Program

És ez a legszebb dolog a Steampunkban, hogy szinte minden ember találhat benne valamit ami tetszik neki, legyen sző divatról, lakberendezésről, használati tárgyakról stb.

Lesz előadás 15.00 órai kezdettel a Steampunk a lázadó művészetről.

Érdemes az előadást meghallgatni, mert októberi rendezvényünkön Steampunk karakterversenyt szervezünk fantasztikus nyereményekkel.

Lesz Varjúsimogató is 14.00-17.00-ig

Ismerd meg a varjak valódi arcát, intelligenciájukat, és kérdezz hozzáértő madármentőktől! És persze simogass varjakat!

https://www.facebook.com/varjuinfo

Várunk mindenkit ezen a napon, utazzatok velünk vissza a múltba.

Lehetőséged lesz találkozni a szubkultúra tervezőivel, alkotóival.

Lesznek goggles-ek, fűzők, fejdíszek, kiegészítők, csipkék, ékszerek, fantasztikus és praktikus dolgok, megcsodálhatod a kor vívmányait és akár vásárolhatsz is magadnak!

A Market szombaton 9.00-18.00 óráig tart nyitva.

A belépés INGYENES!

A rendezvényről kép és hangfelvétel készül.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

Helyszín

Klauzál téri vásárcsarnok

A Klauzál téri Vásárcsarnok egy tűzvészben elpusztult színház helyén épült fel 1897-ben, amikor a vásárcsarnok-építési lázban égő főváros öt helyen nyitott meg piacolásra alkalmas placcot. A valaha impozáns, háromszáz árusító hellyel rendelkező építményt 1987 óta 2015-ben újították fel először. Ekkor egy új funkciókkal és terekkel rendelkező csarnokot álmodott meg a városvezetés: az utolsó porszemig renovált épület pedig 2015 októberében nyitott ki. Az épületbe továbbra is a Klauzál téri és az Akácfa utcai főbejáratokon lehet bemenni, a vadonatúj galériaszintre pedig lépcsőkön, mozgólépcsőn vagy liften vezet az út. Az őstermelői asztalok és hűtőpultok mellett számos vendéglátó, finompékárus, valamint hagyományos iparosok és szolgáltatók várják a vásárlókat a hét minden napján.

Kapcsolódó események