Art/Net/Wrk Tudásbázis 025.

2024-10-23T17:00:00.000Z

Pár szó az előadónkról, Baranya Tamásról:

"20+ éve foglalkozom illusztrációval, 12 éve professzionálisan.

A képregény végig kísérte az életemet, gyerekkoromban Kockás, X-men, majd egy előadáson találkoztam komolyabb képregényekkel, amik rányitották a szemem arra, hogy mennyi lehetőség rejlik a médiumban. 2017 körül kezdtem el aktívan képregényeket rajzolni. Lassan rájöttem, hogy nem elég a rajztudás, sőt most már úgy gondolom, hogy a vizuális oldal kevésbé fontos, mint a történet, vagy a közvetíteni kívánt gondolat. Ez a választása az illusztrátornak, aki képregényt szeretne rajzolni, hogy autonóm művész lesz, aki írja is a saját történetét, vagy alkalmazott művész aki a vizuális megjelenést adja valaki történetéhez."

Tamás előadásán keresztül végigkövethetjük egy illusztrátor / képregény rajzoló művész útját, és azt a bejárt utat, míg a sok gondolat vizuális formát ölt egy kész képregényen keresztül.

Oct
23

Program

Az októberi előadásra továbbra is lehet jelentkezni, mint bemutatkozó előadó. A jelentkezők számától függően 10 illetve 20 perc áll rendelkezésedre, hogy bemutakozz a nagyérdemű előtt. Ez egy remek lehetőség érdemes élni vele!

Helyszín

Turbina Kulturális Központ

A Turbina Kulturális Központ egy háztömbnyi, sokszínű rendezvényhelyszín a 8. kerület szívében. A rendszeres zenés események mellett elcsíphetünk itt kiállításokat és színházi előadásokat is.

Kapcsolódó események