Savages & Tripcat

2024-10-24T19:00:00.000Z

A Savages és Suefo páros már eddig is különböző alteregok alatt jelentette meg lemezeit. Többek között a Savages y Suefo, The Worldstylers, vagy a Sannan nevek is őket takarják. Ennek néha kiadói, jogi okai voltak, néha csak az eltérő stílusban létrehozott albumakait akarták így elszeparálni. A most megjelenő legújabb Korong is ezért került másik projektnév alá. Az utóbbi időben az instrumentális hiphopot vegyítették exotica-val, amiből megszületett a Savages & Tripcat formáció.

Oct
24

Program

Az első EP-t még saját kiadásban hozták ki idén májusban, de közben már zajlottak a tárgyalások az instrumental hiphop egyik legstabilabb bástyájának számító Cold Busted Records-al. Az amerikai label olyan előadókat sorakoztat, mint saib., Kill Emil, Mister T, Sim Nagai, The Deli, vagy Shinji, így nagy volt az öröm, amikor a kiadó igent mondott az együttműködésre. Augusztasban és szeptemberben már ki is jött az első két single, illetve egy videóklip, október 18-án pedig érkezik az Imaginarium című nagylemez. Az album a már fent említett instrumental hiphop és exotica elemek mellett leginkább latin ízeket tartalmaz. A srácok korábbi anyagaitól abban is eltér, hogy ezúttal nincsenek se vendégzenészek, se vendégénekesek. A Fotelbáros lemezbemutató alkalmával az Imaginarium anyaga mellett felcsendülnek még az EP-ről már ismert, valamint még ki nem adott dalok és néhány bootleg is. Az Imagianrium a digitalis formátumok mellett egy szuper dizájnos kazettán, valamint sima fekete és átlátszó kék vinylen jelenik meg. Ez utóbbit csak a kiadó oldaláról lehet megrendelni. Aki onnan rendel most egy olyan akciónak is részesévé válik amiben minden fizikai kiadványunk megrendelésével egy fát ültetnek Madagaszkár szigetén. Már ezért megéri… A belépés ingyenes!

Helyszín

Dürer Kert

A Városliget mellől a Kopaszi-gát közelébe elköltözött Dürer a budapesti metálosok és egyéb fennmaradt periférikus szubkultúrák egyik törzshelye, amit viszont akkor is érdemes felkeresni, ha csak egy hibátlan kerthelyiségre vágysz. Mármint tavasztól. Addig pedig mehet a dara! És utána is.

Kapcsolódó események