Első erjesztők - Hogyan fermentáljunk?

2025-03-15T14:00:00.000Z

Az előadás keretében részletekbe menően megismerkedünk a fermentáció biológiájával, testünkre gyakorolt hatásával, történelmi hátterével, majd savanyú káposztát, kovászolt fűszeres zöldségeket és erjesztett babkonzervet készítünk.

Mar
15

Program

Az erjedés, azaz fermentáció, savanyítás, kovászolás egy idős az emberiséggel.

Az erjedés maga az élet ereje teljében.

Savanyított étkeket étrendünkbe illesztve hamarabb gyógyulunk, ellenálló képességünk nő, egészségünk kiteljesedik, jobb kedélyűek leszünk.

Szó lesz még fermentált humuszról, kovászos kenyérről, erjesztett fasírtokról, marokkói erjesztett citromró, japán fermentációs technikákról, kimcsiről és még sok más érdekességről.

Kérlek hozz magaddal három jól záródó befőttesüveget és konyhai kötényt is.

A tanfolyamon való résztvétel előzetes regisztrációhoz kötött, melyet a [email protected] ímélcímen lehet megtenni.

A tanfolyam ára 8000 forint.

Helyszín

MANYI

Se nem foglaltház, se nem romkocsma, de mindenképpen olyan közösségi tér és kultúrgócpont, ami olyan egykori történelmi helyek hagyományát viszi tovább, mint a Kultiplex vagy a West Balkán.

Kapcsolódó események