Jámbor Évi: Végre játszhatunk!

2023-11-30T18:00:00.000Z  -  2023-12-11T22:30:00.000Z

Először csak egy kedves kis házat látsz.

Fából épült, Tisza-parti nyaraló. Békebeli hangulat, nyugodt táj. De nézd csak meg jobban.

Nov
30
-
Dec
11

Program

A ház, mint egy szótlan kísértet, úgy lebeg a föld felett (eszes építészek lábakra állították, védekezvén az esetleges árvizek ellen). Nappal van vagy éjszaka? – kérdezed. A fák lombjai, az épület pillérei hosszú árnyékot növesztettek. Közel s távol sehol senki. Vagy mégis? – hunyorítasz kényszeredetten a sötétben, a ház felé pillantva. Odabenn valaki égve felejtette a villanyt.

Jámbor Évi szívében mindig is különleges helyet foglalt el a Tisza-part: ezeken a vidékeken bóklászott a töltéseken és ártéri erdőkben, itt tanult meg úszni. Gyerekkorának meghatározó tájai, helyszínei és momentumai elevenednek most meg legújabb képsorozatában. Tájképei, csendéletei bár realisztikus elemekből építkeznek, mégis meseszerűnek hatnak: ezek az álomképek azonban – amikbe a művész belenagyít, s ahová minket is meginvitál – nem mindig sejtetnek jót.

Jámbor Évi sajátos univerzuma hol megborzongtat, hol megnevettet bennünket, de egy biztos: a kép, ami általa elkészül nyomokban mindig emberi jelenlétet tartalmaz.

Helyszín

TELEP

Még a Gozsdu sem állt, amikor a TELEP már igen, és máig fogadja a leglelazultabb emberi elemeket. Ki ne hagyjátok az aktuális emeleti kiállításokat!

Kapcsolódó események

Nincsenek aktuális kapcsolódó események.