HEADLESS - Dér Adrienn kiállítása

2024-01-17T17:00:00.000Z  -  2024-02-15T23:00:00.000Z

Dér Adrienn alapvetően korunk giccskultúrájából választ témákat.

Jan
17
-
Feb
15

Program

Dér Adrienn alapvetően korunk giccskultúrájából választ témákat. Egyebek mellett hétköznapi kommunikációs klisékkel és helyzetekkel dolgozik, ugyanakkor szakrális vagy ideológiai témákat sem átall feldolgozni. Módszerének alapja a „camp” vagyis banális témákat és tárgyakat helyez új kontextusba, esztétikájának lényege pedig a választás. Választás tárgyak, információk, stílusok, karakterek között. Választás egy olyan világban, amelyben úgyszólván lehetetlen újat találni, oly mértékben árasztják el késztermékek, kész életstílusok és előre gyártott ideológiák környezetünket.

Megnyitó: január 17. szerda 18:00

Helyszín: Tér-Kép Galéria (1016 Budapest, Krisztina körút 83-85.)

A kiállítás február 16-ig, keddtől szombatig 14-18 óráig látogatható.

Az megnyitóra a belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Regisztrálni az alábbi linken lehetséges: https://forms.gle/3PPTLKtAtsUXArhs9

Rendezvényünkön kép- és hangfelvétel készülhet, melyet weboldalunkon és közösségi média felületeinken is felhasználhatunk!

Helyszín

Tér-Kép Galéria

A Tér-Kép Galéria egy kortárs művészeti galéria, ahol helyet kapnak a képzőművészeti alkotások, fotóművészek, szobrászok és az iparművészek kiemelkedő munkái egyaránt. A galéria által képviselt, különböző generációkhoz tartozó művészek tevékenységének közös jellemzője a médiumtól független jelenkori eszme, a pillanat ábrázolása. A galéria alapvető törekvése a kortárs művészet és közönségének összekapcsolása. Célunk egy olyan hely megteremtése, ahol a művészek munkáikat egy professzionális szakmai hátterű kontextusban mutathatják be. Ennek alapját a szakmai partnerekkel és a közönséggel való együttműködés jelenti. A Budavári Önkormányzat új galériája a budai kulturális élet egyik meghatározó színhelyén helyezkedik el a Tabán mozitól egy percre, a Horváth-kert szomszédságában.

Kapcsolódó események