DOME_LIVE 020 Somló Dávid

2024-03-06T18:00:00.000Z

A szúfik elképzelése szerint a hangok és az általuk keltett rezgések nem eltűnnek, hanem tovább rezonálnak a megszólalásaik helyén, egy végtelen láncolatot alkotva. Minden ami egyszer valaha valahol megszólalt, még mindig tovább rezeg és így hallgatásunkkal behatolhatunk az idő korábbi rétegeibe is.

Somló Dávid Hangdómra készült kontemplatív munkájában hosszan kitartott rezonáns zenei hangok és elképzelt hangtájak folynak észrevétlenül egymásba, saját analóg fotóinak álomképszerű animációjára épülő vetítés kíséretében, teret adva a befogadó elmerülésének a hangokban és saját emlékeikben.

Mar
06

Program

SOMLÓ DÁVID egy Budapesten élő színházi alkotó és hangművész. Az elmúlt években olyan hang alapú performanszokat és installációkat készített, amelyek több tucat hangforrás segítségével emelik ki a tér, a test és a hang kapcsolatát és egy, a befogadót átölelő előadói teret teremtenek. Munkáival három földrész számos fesztiválján találkozhatott a közönség, többek között a Prague Quadriennale (CZ) / Passage Festival (DK), Festival d'Avignon (FR) / FiraTárrega (ES) / D-CAF (EG) / Festival XS Bruxelles (BE) / Giornate del Respiro Festival (IT) / FIME Sao Paolo (BR) / Bergama Theatre Festival (TR) keretében.

Helyszín

Magyar Zene Háza

Kiállítás – Koncert – Beavatás A Magyar Zene Háza nem egy hagyományos múzeum vagy koncertterem. Három vállalt feladatán keresztül - múzeum, oktatás és előadóművészet – a látogatók aktív bevonásával hozza közelebb a zenét az érdeklődők számára. Gyermekközpontú szemléletével, zenepedagógiai programkínálatával izgalmas zenei birodalmat teremt. Az összetett zenei kínálatot a Sou Fujimoto japán sztárépítész által tervezett épület három szintje is támogatja. A föld alatti térben egy állandó és egy időszaki kiállító tér átfogó zenetörténeti sétáknak ad helyet. A park szintjén kialakított Koncert- és Előadóterem élőzenei programok, koncertek és workshopok szervezésére ad lehetőséget, míg a tó melletti szabadtéri kerthelyiségben baráti beszélgetések mellett élvezhetjük a szabadtéri színpad koncertjeit, előadásait. Az épület emeleti szintje az elmélyüléshez, a tanuláshoz kínál zenepedagógiai termeket.

Kapcsolódó események