Subotage

Már gimnazistaként megalapította társaival a legendás NVC-t, ami a kétezres évek egyik legkomolyabb promoter/dj csapata volt. Olyan artistok első magyarországi fellépését köszönhetjük nekik, mint Paul Kalkbrenner, Ellen Allien, Extrawelt, Oliver Huntemann, Pan-Pot, Florian Meindl, Popof, Stimming, Moderat, vagy Jon Hopkins. Több budapesti kulthely megnyitása is hozzájuk köthető (Központ, Turbina, Dobrumba), illetve, ami itthon Telekom Electronic Beats, vagy Selected Sounds színekben történik, valójában amögött is ugyanaz a fáradhatatlan csapat áll.

Subotage a kezdetek óta szeret ugrálni a pszichedelikus és technoid zenék között. Dj-ként és producerként is aktív. A technós főprofil mellett van egy másik, eklektikusabb alteregója is, a Surfalone.

Az elmúlt évtizedben végigjárta a magyarországi klubokat és visszatérő vendég az Alkotótábor, az Ozora, a Kolorádó és sok más fesztiválon is. Németországban többször is zenélt, de fellépett már a horvátországi Dimensions fesztiválon, zenélt Brazíliában, Szerbiában, Bulgáriában és Pozsonyban is.

Sok más remix mellett 2018 nyarán feldolgozta az Anima Sound System zenekar legendás számát, a '68-at is.

A 2019 sok új tapasztalást hozott számára dj-zés terén, két legfontosabb fellépése a brazíliai Adhana Festivalon és az Ozora Festival Pumpui helyszínén történt. Ez utóbbira saját bevallása szerint 15 éven át készült, és eddigi élete legfontosabb éjszakáját élte át eggyé válva a közönséggel. Az évet és az évtizedet 'Psychotechno 2020' c. összegző stúdiómixszel zárta.

2020 izgalmasan kezdődött számára. A pandémia kitörésekor épp a panamai Tribal Gathering fesztiválon zenélt, amikor a helyi katonaság körbevette a területet és karantén zónává nyilvánítva azt, foglyul ejtette a dj-t 300 másik fesztiválozóval együtt. Végül a helyi magyar képviselet menekítette ki, így kalandos, hetekig tartó hazaútja után a covid évek alatt nem nagyon mozdult ki a stúdióból. 2022 eddigi pályafutásának legaktívabb éve is lett, 8 saját megjelent zenével és több tízezer lejetszással, egy nemzetközi rilizzel (Boshke Beats) és egy klipszemlés első díjjal a zsebében karácsonykor még megjelent ’DANCE’ címre hallgató Ep-je, benne Pina Bausch kortárstánc-koreográfus legendás mondatával, mely ma világunk egyik mottója is lehetne: “Dance, dance, otherwise we are lost.”

Közelgő események

Lezajlott események