Kultajánló Szimler Bálinttól

  • Filmvetítés
  • Kiállítás
  • Kult
  • panelbeszélgetés
2024. 10. 21.

📽️Október végén a független film hazai szcénája mérföldkőhöz érkezik, hiszen megtörténik az első Budapesti Nemzetközi Filmfesztivál, a BIFF. Platformot kapnak a díjnyertes rendezők mellett a feltörekvő filmesek is, így összesen 20 ország képviselteti magát vetítéseken.

⚫️Szimler Bálint, a Fekete Pont rendezője most a BIFF egyik alapítójaként szólal meg, és kultajánlónkban szemezget a fesztivál programjából, ahol filmes bulik, kiállítások és különleges vetítések is lesznek!

A rendező szavait olvashatjátok cikkünkben👇

Fotó: Bach Máté

BIFF - Budapest International Film Festival

Hol: Corvin Mozi

Mikor: Október 29. - November 3.

Mi: Rengeteget dolgoztunk rajta, hogy újra legyen Budapesten nemzetközi filmfesztivál, ahol az idei év legizgalmasabb filmjeit mutatjuk be a világ minden részéről. Most október 29 és november 3 között végre megvalósul a BIFF a Corvin moziban.

BIFF @ Turbina

Hol: Turbina

Mikor: Október 29.

Mi: Október 29-én a nyitógála után a Turbinában lesz a nyitóbuli, amit a Telex afterrel közösen szervezünk. A fesztiválközpontnak helyt adó Turbina bisztróban egy nagyon izgalmas kiállítás lesz magyar operatőrök forgatáson készített behind the scenes fotóiból. Emellett minden délután szakmai kerekasztal beszélgetéseket tartunk, ahol a fesztivál meghívott vendégeivel lehet találkozni.

BIFF After Dark: Haunted Screening & The Grand Party

Hol: Kristály Színtér

Mikor: November 2.

Mi: A Corvin mozis vetítések mellett rengeteg különleges programmal is készülünk. A Berlinale legjobb filmjét, a Dahomey-t és a cannes-i versenyprogramban bemutatkozott Caught by the Tides-ot, sőt, a Mads című horrorfilmet is egészen különleges környezetben vetítjük majd. De a BIFF Grand Party-ja is a Margit-szigeti Kristályban lesz.

Gáldi Vinkó Andi & Hin kiállítás

Hol: Deák Erika Galéria

Mikor: Október 17. - November 22.

Mi: Andiék szuper fotókiállítása, arról, hogyan beszéljünk a gyerekeinkkel globális konfliktusokról, klímaszorongásról, válságokról.

Jeff Arcuri Budapesten

Hol: UP Rendezvénytér

Mikor: Június 20.

Mi: Már sok nemzetközi stand-up showt szerveztünk a Boddahval az elmúlt években, de végre eljön Jeff Arcuri is Budapestre, aki mostanában az egyik kedvencem komikusom. Amúgy jön még idén Kai Humphries és jövő tavasszal Russel Howard is, akiket szintén érdemes megnézni.