Zsolnay Fényfesztivál 2023

2023-07-06T08:00:00.000Z  -  2023-07-09T21:30:00.000Z

2023-ban július 6. és 9. között ismét fénybe borul Pécs mediterrán belvárosa: jön a Zsolnay Fényfesztivál nemzetközi fényfestőversennyel, a Fény Útja több mint 20 látványosságával, különleges utcaművészeti és zenei programokkal!

Jul
06
-
Jul
09

Program

Az ország első és egyetlen fényfesztiválja, a pécsi Zsolnay Fényfesztivál 2023 nyarán újra káprázatos fényalkotásokkal ragyogja be Pécs belvárosát! Fényköntöst kapnak az épületek, fényszőnyeget az utcák, miközben a Székesegyház monumentális homlokzatát a nemzetközi verseny legjobb 3D-s, mozgóképes vetítései keltik életre.

A 4 napos fesztivál igazi élmény családoknak és baráti társaságoknak Pécs mediterrán belvárosában, fényfestésekkel és számos kísérőprogrammal!

A Zsolnay Fényfesztivál immár hetedszer várja a világszínvonalú fényélményekre szomjazó közönséget Pécsett, július 6-9. között. Az űrhajósok perspektívájából szemlélhetjük bolygónkat, fényfestéssel elevenedik meg a mecseki erdők mondavilága és négydimenziós élményként élhetjük át, ahogy a zene vizuálisan megjelenik előttünk. Több mint 100 program vár az érdeklődőkre: délutánonként óriás dodók rohangálnak Pécs mediterrán utcáin, esténként pedig a világ legjobb fényművészei mérik össze tudásukat a Zsolnay Light Art nemzetközi fényfestőversenyen.

Helyszín

Kodály Központ

A Kodály Központ Magyarország egyik legszebb és legjobb akusztikájú koncert- és konferenciaépülete, nevét Kodály Zoltán után kapta. Otthona a Pannon Filharmonikusoknak.

Kapcsolódó események