U500_2023

2023-06-16T12:00:00.000Z  -  2023-06-17T21:55:00.000Z

Idén is lesz U500, 2023. június 16-17-én az Artus Stúdióban! A kétnapos fesztivál, amely az elmúlt években a hazai kortárstánc és a hozzá kapcsolódó, független művészeti közösségek fontos platformjává vált, negyedik alkalommal valósul meg. Az U500 egy állásfoglalás a független kultúra mellett. Emellett egy vállaltan kis formátumú, baráti-szakmai esemény, ahol újabb kapcsolódási pontokat keresünk egymás között, más művészekkel és veletek.

A fesztivál nem felülről szerveződik és nem tesz különbséget a résztvevők között. A szakma ismert alkotói, pályakezdő művészek és undeground csoportok egymás mellett szerepelnek. Az U500 a hazai kortárstánc közegből nőtte ki magát, de a kezdetektől arra törekszünk, hogy a műfajközi átjárásokban és határátlépésekben rejlő potenciált hangsúlyozzuk. Az elektronikus zene, a performansz, a színház és a vizuális művészetek szintén részét képezik a programnak.

Jun
16
-
Jun
17

Program

Az U500 célja évről-évre, hogy erősítse a fesztivált éltre hívó közösség egymást támogató, horizontális működésmódját, szövetségeket keressen, és hogy megnyissa mindezt a közönség felé is ezen a júniusi hétvégén. A két nap alatt premierek, work-in-progress produkciók és már bemutatott előadások mellett, a tavalyi évhez hasonlóan, a galériában képzőművészeti kiálítás lesz, és mindkét napot zenei fellépők zárják.

PROGRAM

A kiállítás a fesztivál mindkét napján megtekinthető egész nap a galéria térben.

Kiállító művészek: Agg Lili, Hódi Csilla, Keresztes Zsófia, Kiss Balázs Ágoston, Liksay Csenge Gyopár, PPILLOVV, Szomor Olívia, Vass Csenge, Várhegyi Dávid, Jelena Viskovic

JUNIUS16.

VAVRA JÚLIA: Pop-up performanszai

JUHÁSZ KATA: Mozgástér

ALJA BRANC: Don't do, try!

ARTMENŐK - HODWORKS: Idol

RAUBINEK LILI: Respect for the 23.000

Koncertek: Absolute Beginners, riu mare, Guta!, Thalium

JUNIUS17.

VÁTH MÁTÉ: Páva (pop-up performansz)

VASS IMRE: RELAX - relaxációs kezelés

JUHÁSZ ADÉL: ✝︎okiSa (preformance/practice)

FARKAS D. GERGŐ: work-in-progress

AHA: Dense piece

MOLNÁR CSABA: How to become an artist: Workshop és performansz lecture Nicole Clore vezetésével

Koncertek: Bartha Márk, Gryllus Ábris, EccotVirgo, Neverballer, Vivioren, Gilbert Pomelo, The Stanley Maneuver, Gyáva

Helyszín

Artus Kortárs Művészeti Stúdió

Az Artus nyitott, sokszínű szellemi és alkotóműhely, emberek, gondolatok, művészeti ágak találkozásának helye. Az Artus egyaránt jelenti Goda Gábor társulatát, a 2000 négyzetméteres elhagyatott gyárépületben kialakított alkotóműhelyt – az Artus Stúdiót – és az itt alkotó 30 művész kollektíváját, valamint az Egyesületet, mely mindehhez az intézményes hátteret biztosítja. Az 1985-ben alapított Artus egy független, kortárs, összművészeti társulat. Működésünk során több mint 100 előadást hoztunk létre, melyeket 25 országban mutattunk be. A kezdetektől fogva szervezünk nemzetközi projekteket, rezidens programokat, koprodukciókat. A Stúdió rendszeres programjai között szerepelnek az Artus társulatának előadásai, vendégelőadások, képzőművészeti kiállítások, zenei és egyéb kulturális események, valamint önismereti és mozgás-műhelyek.

Kapcsolódó események