Dollár Papa Gyermekei: Kék lagúna

2023-09-23T18:00:00.000Z

Hová sodorja a szeszélyes tengerár a kis csónakot hajótörött utasaival, az angyali szépségű nyolcéves leánykával és az értelmes, talpraesett kilencéves kisfiúval? Henry De Vere Stacpoole 1908-ban megjelent regényében egy lakatlan, ám egzotikus szigetre a Dél Keresztje alatt.

Sep
23

Program

!! 𝙵𝚒𝚐𝚢𝚎𝚕𝚎𝚖! 𝙰𝚣 𝚎𝚕ő𝚊𝚍á𝚜𝚋𝚊𝚗 𝚖𝚎𝚣𝚝𝚎𝚕𝚎𝚗𝚜é𝚐 é𝚜 𝚏𝚒𝚣𝚒𝚔𝚊𝚒 𝚎𝚛ő𝚜𝚣𝚊𝚔 𝚓𝚎𝚕𝚎𝚗𝚒𝚔 𝚖𝚎𝚐, 𝚖𝚎𝚕𝚢 𝚎𝚐𝚢𝚎𝚜 𝚗é𝚣ő𝚔𝚗𝚎𝚔 𝚏𝚎𝚕𝚔𝚊𝚟𝚊𝚛ó 𝚕𝚎𝚑𝚎𝚝.

A nemes vadember elképzelés több kulturális korszakon átívelő szentimentális, romantikus nézet, amely egyfajta kiútkeresés a civilizációtól meghasonult ember számára. Remény a boldogság újra megtalálására. A „vissza a természethez” rousseau-i gondolat könnyen magával ragadhatja az embert. Az ő nézetei szerint az ember természetből fakadóan jó, de a társadalom megrontja. Ennyire egyszerű lenne?

A Kék lagúna alaphelyzete csak kiindulási pont a saját lagúnánk megtalálásához, ahol sajnos már nem minden olyan idilli, mint a Viktoriánus kor emberének fantáziájában.

színészek: Brezovszky Dániel György e.h., Kövesi Zsombor, Mezei Bence, Pásztor Dániel e.h.

Intim tréner: Hód Adrienn és Ördög Tamás

rendező: Ördög Tamás

támogató: EMMI, Trafó

jegyár: 4200 Ft

diák, pedagógus, nyugdíjas: 3200 Ft

Trafó bérlet érvényes

18 éven felüliek számára ajánljuk.

Helyszín

Trafó Kortárs Művészetek Háza

A budapesti Trafó Kortárs Művészetek Háza Magyarországon egyedülálló, a nemzetközi kortárs színtérbe beágyazott befogadó hely, ahol a különböző műfajok – színház, tánc, újcirkusz, zene és vizuális művészetek – egyedi és autentikus módon jelennek meg.

Kapcsolódó események