LUMEN KIFORDULÁS IV.

2023-09-30T11:00:00.000Z

A Kifordulás, egy némileg rendszertelenül megrendezett szabadtéri zenei és közösségi esemény, melyet a Lumen csapata szervez. Mikor csináljuk, akkor népzenével, világzenével és jazz zenével töltődik meg a szeretett Mikszáth terünk.

Sep
30

Program

Az idei évben éppen csináljuk, így nem meglepően népzenével, világzenével és jazz zenével töltjük meg ezen a szombaton a Mikszáth teret. A zenehallgatás mellett társasozhattok, backgammonozhattok és mint bármikor, beszélgethettek. Ja igen, lesznek felvezető DJ-k a Lumen háza tájáról.

Részletes program:

13-16h DJ Kobrizsa, DJ Popdacec és Betétdal válogat játékzenéket.

14-19h Játszóház Projekt - Társasjátékokkal a világuralom felé!

Közösségi társasozás a Mikszáthon.

16h Esperia ”Cafe Aman”

Az Esperia dalai visszarepítenek az 1920-as 30-as évek kis-ázsiai és görögországi kozmopolita városainak zenés kávéházaiba és tavernáiba.

17h Said Tichiti & Vázsonyi János

A nagyon ritkán koncertező duó Bach és Charlie Parker marokkói kalandjait idézi meg, eredeti nyelven, basszusklarinétos alámondással.

18:30 Qiyan

"Zenénk magja a szefárd zene, amely természeténél fogva rögtönzött. Az improvizációink alapjaiként ezek a szabad arab-zsidó dallamok s maqámok szolgálnak, amelyek a megírt és rögtönzött struktúrákkal karöltve tartják egységben e folyondárszerű zenei vonulatokat."

20:15

Kovász

Egy új zenekar Kováts Gergő szaxofonos vezetésével a népzene és a jazz találkozási pontjait kutatja. Közben önkéntelenül is felbukkannak, akárcsak érintőlegesen is a funk, a hip-hop és egyéb műfajok.

Helyszín

Lumen Café

Kávézó és étterem a Mikszáth környékén, a KisLumen nagytestvére, ahol nem csak ételeket és italokat, de kultúrát is lehet fogyasztani. Főleg jazzt és egyéb agyas zenéket.

Kapcsolódó események

Nincsenek aktuális kapcsolódó események.