Bin There - Budapest Park '22/23 évad

2023-09-18T18:00:00.000Z  -  2023-09-22T22:00:00.000Z

Hol van az a gitárhúr szett, amivel James Hetfield felgitározta a Metallica - Master of Puppets dalát vagy hol van az a pergő dobbőr, amivel Ringo felütötte a Beatles - Come Togethert? Valószínűleg, sajnálatos módon kukába kerültek és megette őket az elmúlás. De milyen jó lenne ha meglenne, nem? Nem az idők végezetéig fog rezonálni nekünk az a húr a Spotify-on? Abból nincs másik. Na ez a mozgatórugója a Bin There projektnek, az az egyszeri és megismételhetetlen lenyomat, amit egy zenekar egy kis klubban, fesztiválon, stúdióban vagy a Budapest Park nagyszínpadán hagy maga mögött.

Sep
18
-
Sep
22

Program

Sok zenekari hulladék a kukába kerül, ami értékkel bír a rajongók számára. Nem kéne, hogy így legyen! A Bin There a zenekari hulladékon keresztül őrzi meg a korszellemet, amik jellemzően: kopott pengető, szakadt gitárhúr, széttört dobverő, lezúzott mikrofon, berepedt cintányér, rongyos setlist, vagy énekesek által, kézzel írt dalszövegek. Ezek mind bemutatják az előadót, a zenéjét, a buliját, a koncerthelyszínt, és most egy új formátumba kerülve tekinthetőek meg: egy kapszulán keresztül. A koncert kapszula gyakorlatilag egy plexicső, ebbe kerül a tartalom, ezt írja alá az előadó (hitelesítés okán), majd lezárásra kerül duct tape-pel, hiszen a zenekart is az tartja össze a színpadon.

Sipos András és Nagy Ádám projektje ez, amelyet azután találtak ki, hogy egy 2005-ös, bécsi Nine Inch Nails koncerten az akkori gitáros Aaron North, a szett kétharmadánál egy Fender Jaguart széttört a színpadon és bedobta a közönségbe, pontosan Andrisra. A következő pillanatban 35-en ugrottak rájuk és egy közepes, harc jellegű szituáció halmaz alakult ki.

Mindketten zenészként és rajongóként is imádták az élőzenét, és ezek a zenekar által bedobált cuccok felbecsülhetetlen ereklyék értékével bírtak és bírnak a mai napig. A Bin There projekt a Budapest Park berkein belül valósult meg, és az évadokon keresztül összegyűlt tartalomból a kiállítás után mindegyik tétel árverésen lesz megvásárolható. A bevétel 100%-t adományozzuk karitatív célra. A projektet először 2019-ben valósították meg a Parkkal közösen, akkor 1.200.000 Ft adományt tudtak felajánlani.

A Telep ad helyet majd a Bin There - Budapest Park ‘22/23-as évad gyűjtemény kiállításának, amelyben ezen kapszulákból és egyéb rock ‘n’ roll emléktárgyakból áll majd a tárlat egy backstage hangulatú miliőben, olyan előadók felejthetetlen parkos koncertjeit felidézve, mint a Deftones, Beton.Hofi, a Carson Coma, Krúbi, az Irie Maffia, a Tankcsapda, az Aurevoir. vagy a Lazarvs.

Helyszín

TELEP

Még a Gozsdu sem állt, amikor a TELEP már igen, és máig fogadja a leglelazultabb emberi elemeket. Ki ne hagyjátok az aktuális emeleti kiállításokat!

Kapcsolódó események

Nincsenek aktuális kapcsolódó események.