Patriarchy (US) I Void Vision (US) I Véna (HU) • INSTANT • Budapest

2024-04-07T17:00:00.000Z

Az extravagáns megjelenéséről és fellépéseiről elhíresült Los Angeles-i Patriarchy végre eljut Magyarországra is, a tavalyi nagy sikerű Európa-turnéjuk után visszatérnek egy újabb körre, melynek keretében Budapestet is célba veszik. Vendégként az amerikai minimal synth/darkwave Void Vision és a magyar darkwave/postpunk/synthpunk Véna lép fel.

Apr
07

Program

PATRIARCHY (Los Angeles, US)

VOID VISION (Philadelphia, US)

VÉNA (Budapest, HU)

• 2024. április 7., vasárnap

• Helyszín: Instant (1073 Budapest, Akácfa u. 51.)

PATRIARCHY (Los Angeles, US)

Az extravagáns megjelenéséről és fellépéseiről elhíresült Los Angeles-i Patriarchy végre eljut Magyarországra is, a tavalyi nagy sikerű Európa-turnéjuk után visszatérnek egy újabb körre, melynek keretében Budapestet is célba veszik. Elektronikus alapú, az erőteljes gitárokat sem nélkülöző zenéjükben a darkwave, a deathrock és az industrial (helyenként industrial metalba hajló) stílusjegyei dominálnak, Actually Huizenga énekesnő mély beleélésű előadásmódjával, provokatív, szókimondó szövegeivel. Mindkét nagylemezük, a 2019-es Asking For It és a 2022-es The Unself jelentős kritikai és közönségsikert aratott, remixlemezeiken pedig a dark alternative színtér olyan nagyágyúi működtek közre, mint Bon Harris a Nitzer Ebb-ből, Rhys Fulber a Front Line Assembly-ből vagy John Fryer a This Mortal Coilból (aki a Fad Gadget, a Depeche Mode, a Nine Inch Nails, a Die Krupps vagy a Clan of Xymox producere/hangmérnöke is volt), valamint az underground legjelentősebb figurái, többek között a Drab Majesty, a Soft Moon, a Kontravoid, a Spike Hellis, a Light Asylum, Kris Baha, Zanias, és még hosszan lehetne sorolni. A tavalyi turné csúcspontja a kultikus hollandiai Grauzone fesztiválon való fellépés volt, az idei a nem kevésbé legendás, szintén holland Roadburn fesztivál köré szerveződik, ahol ismét megmutathatják erejüket az értő közönségnek.

https://www.facebook.com/actuallypatriarchy

https://www.instagram.com/_patriarchy_/

https://patriarchy.bandcamp.com/

https://open.spotify.com/artist/6iA1dQ8FgTN96un4zy5eki

VOID VISION (Philadelphia, US)

A philadelphiai Shari Vari elektronikus szólóprojektjét, a Void Visiont már láthattuk Magyarországon 2019-ben, amikor a minimal synth nagymestere, a Xeno & Oaklander társaságában adott felejthetetlen koncertet a Dürer Kertben. Analóg szintetizátorok, groovebox, sampler, mesteri dobprogramok, varázslatos, elbűvölő énekhang – minden együtt van, ami a tökéletes minimal wave/coldwave/darkwave zenéhez kell.

https://www.facebook.com/voidvision

https://www.instagram.com/voidvisions/

https://voidvision.bandcamp.com/

https://open.spotify.com/artist/4PJ7jtAtcsjZItnD91XrMU

VÉNA (Budapest, HU)

A Rats Kill Bats énekesnőjeként és az I.O.N. szintiseként megismert Sahrah Viola, és a Süllyedő Világ gitárosaként is ismert Árpi közös projektje, a Véna tavaly év végén hozta ki bemutatkozó EP-jét, ami egyből felkeltette a sötét zenék szerelmeseinek érdeklődését. Nem véletlenül. Izgalmas gitár- és szintetizátortémákra és sodró lendületű dobgépütemekre épülő zenéjükben a darkwave, a postpunk és a synthpunk sajátosságai nyernek új értelmet, mindez szuggesztív énekkel és elgondolkodtató, magyar nyelvű szövegekkel megspékelve – garantáltan nem hagyja érzéketlenül a hallgatóságot.

https://venamusic.bandcamp.com

Jegyinformáció hamarosan

Hallgasd meg

Kapcsolódó események