ZSÁGER BALÁZS

Zságer Balázs zenész, kiadó-vezető. A Žagar vezetőjeként immár húsz éve a hazai elektronikus zenei színtér vezető egyénisége. Albumai számos nemzetközi, fórumon visszhangra találtak - Wings of Love c. számát több külföldi rádióadó és TV-csatorna játszotta. Számos színházi és filmzenei munka kapcsolódik a nevéhez. A BBC és a CNN műsorai mellett a CSI helyszínelőkben is hallhatóak zenéi. A Žagar tagjaként eltöltött 20 év után, elindította saját szólóprojektjét illetve Katona Kati vizuális művésszel egy audiovizuális duót.

A számos díj és szakmai elismerés mellett azonban igazi erénye a folyamatos, megújulás és változni tudás, új szolóprojektjében inkább az ambient és a kisérletező kedvű elektronikus zenék felé kalandozik.

Élő fellépésein többnyire álom- és meseszerű, túlvilági hangzásvilágot alkot, szintetizátor textúrákkal és lassan változó folyamatokkal. Zenéjében megjelenik a transzcendens lehetőség érzése; kompozíciói gyakran éppoly erőteljesek és szembetűnőek, mint bensőségesek, organikusak és gyengédek, miközben igyekszik hipnotikus flow-érzetben tartani hallgatóját.

http://www.zagarmusic.com/

https://www.facebook.com/zsgrpage

https://www.instagram.com/zsagerbalazs/

Közelgő események

Lezajlott események