Premier, filmfesztivál és tematikus hetek az Artmozikban a hideg hónapokra

  • Kult
  • Filmvetítés
2023. november 11., szombat

A nyáron már összeszedtük a Balaton környéki kertmozik legjobb programjait, most azonban a hidegre való tekintettel a zárt tereket, azon belül is kifejezetten a Budapesti Művészmozik programfüzetét vettük gorcső alá, az elkövetkező hónap premier előtti vetítéseivel és filmfesztiváljaival. 🍿👀🎞

Toldi Mozi

Hol: Bajcsy-Zsilinszky út 36–38.

Mi: A több mint 80 éve fennálló Toldi mozi különleges helye a budapesti életnek, ugyanis nappal kávézó és moziként üzemel, azonban az utolsó vetítés után klubbá alakul, ahol főleg az elektronikus zene játszik főszerepet.

Műsoron főleg aktuális filmek vannak, néha olyan különlegességekkel megspékelve, mint a Tarr Béla Családi Tűzfészek című klasszika. Gyakran vesznek részt filmfesztiválokon is, mint a Budapesti Izraeli filmfesztivál, a Nemzetközi Emberi Jogi Filmfesztivál, vagy az Európai Art Mozi nap.

Művész Mozi

Hol: Teréz körút 30.

Mi: Az 1910 óta moziként üzemelő létesítmény mindenképp az egyik legeklektikusabb szereplője a listának, a legszélesebb kínálattal rendelkező Artmozi a városban. Gyakran ad otthont nemzetközi filmheteknek és fesztiváloknak, nemsokára pedig a Parasztok című filmet tekinthetjük meg a premier előtt.

Puskin Mozi

Hol: Kossuth Lajos u. 18, 1053

Mi: Az 1926-ban, akkoriban Fórum néven ismert mozi abban az időben a város legelegánsabb filmszínházának számított, és ez a varázsa még ma is él. Különlegessége, hogy az országban elsőként itt vetítettek hangosfilmeket.

Műsoron különféle filmfesztiválok díjazottjai és pár populárisabb film található, mint a Nehéz év. Rendszeresen ad otthont filmfesztiváloknak, hétvégenként gyakoriak a gyerekeknek szóló vetítések, mint a November 18-án sorra kerülő Ludas Matyi.

Bem Mozi

Hol: Margit körút 5.

Mi: 1908-ban nyílt először, majd 2009-es bezárása után 2016-ban nyitották újra, műsoron kizárólag klasszikusok vannak, eredeti nyelven, felirattal. A vetítések előtt/után pedig a bár részen, a teraszon ülve fogyaszthatunk finomságokat.

Műsorukat minden hónap elején posztolják, jelenleg a Tanú cenzúrázatlan verziója és a Harcosok klubja bizonyul a legtutibb programnak.

Tabán

Hol: Krisztina körút 87-89.

Mi: Ahogy sok másik listán található mozi, úgy a Tabán is az 1910-es években nyílt és 2014-ben esett át egy ráncfelvarráson. Kínálatában gyakoriak a magyar filmek, mint a mostanában hatalmas sikereket elérő Magyarázat Mindenre, vagy a Kojot Négy Lelke.

Corvin Mozi

Hol: Corvin köz 1

Mi: A Corvin negyed ikonikus épületében található mozi az egyik legnagyobb, és legszebb, több mint 500 fő befogadására alkalmas nagyterme kiemelkedik a budapesti kínálatból, ahol esetenként premier előtt tekinthetünk meg filmeket, mint Hayao Miyazaki legújabb filmjét, A fiú és a szürke gémet, vagy olyan klasszikusokat nézhetünk nagyvásznon, mint az 1999-es, Sofia Coppola debüt filmjének számító Öngyilkos Szüzek-et.

Kino Cafe

Hol: Szent István körút 16.

Mi: A Kino a listában szereplő egyik legkisebb mozi, két termében összesen alig 130 ember fér el, kínálatukban főleg különlegesebb külföldi és magyar filmek találhatóak. A mozi előterében pedig található egy kávézó is.

Cirko-Gejzír

Hol: Balassi Bálint u. 15-17, 1055

Mi: A Cirko-Gejzír különlegessége, hogy nem olyan régen, a rendszerváltás után alakult, három kis létszámú teremmel várják a látogatókat. Mivel teljesen függetlenek, ezért a saját ízlésük alapján választanak filmeket, amik nagyrészt teljesen saját forgalmazásúak, mint a Magyarázat Mindenre, vagy olyan klasszikus, mint Tarr Béla filmjei, amikből egy mély merítés nézhetünk meg Decemberben.

Art+ Cinema

Hol: Erzsébet krt. 39.

Mi: Idén nyáron megújult mozi bővített kínálattal, felturbózott termekkel és kutyabarát kávézóval várja a látogatókat az Art+, ahol mindenkinek akad fogára való film.

Ha böngésznél még a filmek között, a művészmozik műsorát összefogó kollekciót IDE kattintva találod! 📺🎞🤩

Kapcsolódó események

Nincsenek aktuális kapcsolódó események.