
Pizza, taco, natúr bor és grill: ezek a falatok várnak rád az ősszel
- Gasztronómia
- Borkóstoló
Omlós sertésszűz házi kukoricatortillán, északi halleves és natúr borok minden mennyiségben – többnyire Wine Vandal választékából: pizzanehéz ajánlónkban sorra vettük, milyen gasztroprogramokon érdemes felbukkanni az elkövetkezendő hetekben.
Hoztunk nektek taco újdonságot, egy vadiúj helyet a város szívében, de gasztroworkshopról is olvashattok, ahol a vegán konyha van főszerepben. 🌮
La Stoppa x Wine Vandal a Flatbreadben
Mikor: November 27.
Hol: Flatbread Circo
Mi: A Jászai környékén sok izgalmas hely van, néha választani is nehéz. A Flatbread Circo viszont sosem rossz döntés! Így lesz ez 27-én is, amikor az Á la carte menüsor így alakul: csicsóka krém –fenyőmag, fenyőolaj, sózott citrom–, marha tatár – élesztőkrém, medvehagyma termés kapri, füstölt gombapor–, schupfnudli – káposztaszósz, berakäse sajt –, húsgolyó –krumplipüré, savanyú uborka. Wine Vandal a La Stoppa borászattól válogatta össze az est palettáját, erről pedig a helyszínen kérdezzetek bátran!
Közösségi Gasztroműhely a Manyiban
Mikor: November 22.
Hol: Manyi
Mi: Nényei Lujza, a Manyi konyhafőnöke idén három alkalommal enged betekintést konyhájába: ezen a workshopon 3 féle szószt, lekvárt, zöldségragut, savanyúságot, készíthettek el közösen. A Nyami konyha fortélyairól most minden kérdést feltehetsz Lujzának, ne habozzatok, mert kevés hely van!
Farm2Fork - Alapanyag Ismeretek III. Káposzta és sütőtök
Mikor: November 17.
Hol: Marumba
Mi: Mautner Zsófi és a Farm2Fork csapata szervez egy izgalmas gasztroworkshopot a Marumbába, ahol most a káposzta és sütőtök felhasználásról mesélnek szóban, majd gyakorlatban is bemutatják séfek és cukrászok (Sajben Csaba - Marumba, Bársony Virág - Vaj, Varga Fanni - Kollázs, Dusha Csenge). Kóstoló falatokkal és a termelőkkel való találkozással várnak titeket a szervezők.
Temporary // Kazal // Wine Vandal
Mikor: November 15.
Hol: Temporary Budapest
Mi: Friss ropogós hely nyitott a Deák mellett, itt a Temporary Budapest! Épp, hogy túlestek a megnyitón, a Kazal fiúk máris lefoglalták egy estére, és erre a napra általuk megálmodott, a Temporary által elkészített pizzával készülnek. Kazidani, h3in3k3n5 és még sokan zenélnek, és Wine Vandal felelős a natúrborokért, itt is!
Nordic
Mikor: November 14.
Hol: Isola
Mi: Volkov Ilja, az Isola séjfe a hideg ellenére is begyújtja a grillt a népszigeti kertben, és meginvitál titeket egy Nordic témájú vacsira. A menüre három opció került: északi halleves – vadlazac, tokhal, rák, vodka –, marhaoldalas –tőzegáfonya, fekete kenyér – és sütőtök – fenyőmag, füstölt tejföl. Az északi ihletésű vacsorához forró italok, illetve ajánlónk visszatérp szereplője a Wine Vandal natúrborai és Tilos Rádiós dj-k emelik a hőmérsékletet.
'Taco Virgin' Day
Mikor: November 14.
Hol: TAKO
Mi: A TAKO még mindig az egyik kedvenc monokoncepciós helyünk – bár már kibővült étlappal futnak–, még mindig a hamisítatlan taco a lényeg. Autentikus mexikói áron, 44 peso azaz 800 Forintért kóstolhatjátok a szaftos tacokat, amihez a sertésszűz szeletet hirtelen roston sütik omlósra, és citrommal ízesítve, házi kukorica tortillán tálalják, korianderrel és hagymával megszórva. Ne feledkezzetek el a hozzá tökéletesen passzoló vermuth szódáról sem, ami egy pár szem olivával és egy karika naranccsal tökéletes péntek esti program.