Gresa Márton - A szemedben élek

2023-06-29T16:00:00.000Z  -  2023-08-04T16:00:00.000Z

Gresa Márton (1993) acb Attachmentben rendezett, bemutatkozó önálló kiállításán új, formázott festmény-sorozata debütál. A művész legújabb alkotásai is korunk digitális vizuális és kommunikációs kultúrájára reflektálnak, amely teljesen megváltoztatta valóság-érzékelésünket.

Jun
29
-
Aug
04

Program

Gresa művein a képi elemek mellett nagyon hangsúlyos szerep jut a szöveges feliratoknak: a reklámokból ismert felszólító módú angol kifejezések mintha ironikusan folyamatosan ki is oltanák saját jelentésüket. Gresa Márton számos tipográfiai játéka pedig nemcsak megidézi a digitális esztétika még optimizmussal teli hőskorát, hanem a tautologikus mondattöredékekből valóságos vizuális mintázatokat is alakít ki.

Gresa Márton 2019-ben végzett a Magyar Képzőművészeti Egyetemen. Kármán Dániellel közösen hozta létre a Birdhouse névre keresztelt műtermet és bemutatótermet. Alkotói kollektívaként (Birds of Cool) 2022 tavaszán debütáltak a Q Contemporary kiállítóterében, a későbbiek során pedig a MODEM New Meditations című kiállításán is szerepeltek. Gresa első egyéni tárlatait 2022-ben rendezte Budapesten az artkartellben és Pécsett a Nick Galériában.

Helyszín

ACB Galéria

A kortárs művészek hazai és nemzetközi képviselete mellett az acb Galéria kezdeményezője és támogatója olyan projekteknek, amelyek célja a művészeti élet konvencionális beidegződéseinek újragondolása. Ambíciónk szerint ezek a projektek abban is segítenek, hogy a kortárs képzőművészet pozíciója megerősödhessen a magyarországi kulturális életben.

Kapcsolódó események

Nincsenek aktuális kapcsolódó események.