Dark/New Wave tavaszváró

2024-03-01T19:00:00.000Z

Fókuszban a 80-as évek new wave/szintipop (NDW, italo, Hi-NRG) zenéi, valamint ezek mai modern megfelelői (minimal wave/minimal synth, coldwave, darkwave, dark synthpop, darkitalo), meg még egy kis postpunk is a 80-as évekből és napjainkból.

Mar
01

Program

Fellép a Poison Point (FR) és a LivingTotem (HU)

A IV Horsemen EBM/industrial projekt mögött is álló francia Timothée Gainet audiovizuális művész csak egy fokkal könnyedebb szólóprodukciója, a zenéjében a darkwave, a coldwave és a postpunk elemeit EBM-es, industrialos hatásokkal vegyítő Poison Point látogat el hozzánk március elsején, hogy éjsötét dallamaival, pengeéles ritmusaival elvarázsolja és megtáncoltassa az erre fogékonyakat.

Termékeny pályafutása során dolgozott Sydney Valette-tel, a Quallal, a Blind Delonnal, fellépett többek között az Adult, a Drab Majesty, a Xeno & Oaklander, a Rendez-Vous zenekarokkal, a tavalyi évben pedig kiemelkedő koncertet adott a lipcsei Wave Gotik Treffenen a Paradox Obscur, a Die Selektion, a Blind Delon és Zanias társaságában. Március 29-én jelenik meg az új albuma a nagyszerű olasz Avant! Records gondozásában, talán erről is hallhatunk majd pár szerzeményt első budapesti fellépésén.

Az estét a magyar ipari/elektronikus zenei közösség régi harcosa és mozgatórugója, a Panoramic Barrier, a Hadron Lundgren és a Fearful Ski Brothers projektekkel is aktív Gulyás András, közismert nevén DJ Kraak nyitja LivingTotem nevű formációjával. Ezzel a projekttel olyan neves fesztiválok színpadán bizonyított, mint a berlini Schlagstrom, az antwerpeni BIMfest, a sástói Fekete Zaj vagy legutóbb épp a pozsonyi Hradby Samoty, Budapesten pedig számos klubkoncerten táncolhatott már élő elektronikán alapuló műsorára a súlyos industrial/EBM/tribal zenéket kedvelő közönség, az A38-tól a Dürer Kertig. Most rajtunk a sor.

Helyszín

Auróra

Alkotótér | Bázis | Klub. Az Auróra közösségi tér egy önkormányzó kultúrközösségi központ budapesti Auróra utcában, a II. János Pál pápa tér közvetlen közelében.

Kapcsolódó események