ÉKSZER & KERÁMIA KIÁLLÍTÁS

2023-11-25T09:00:00.000Z

DORIVISY x SIMON HOLPERT x FABRIKA

NOVEMBER 25-én, szombaton, ’ÉKSZER -és KERÁMIA’ kiállítással várunk benneteket a Fabrikában, amely egyben az utolsó pop-up vásárunk 2023-ban! A cudar időre való tekintettel készülünk forralt borral, kirobbanó jó kedvvel és varázslatos bútorokkal! Izgalmakból most sem lesz hiány, két kiemelkedő művésszel is találkozhattok aznap; Visy Dóri, aki az egyik kedvenc magyar ékszertervezőnk és Simon Holpert francia-magyar keramikusművész látogat el hozzánk, aki már visszatérő vendégkiállító a Fabrikában!

Az esemény állat és gyermekbarát! 🙂

A belépés díjtalan!

Helyszín: FABRIKA STUDIO 1068 Budapest, Szondi u. 94.

Nov
25

Program

Visy Dóri fő inspirációja a természet és az abban rejlő formák. Ahogy ott sincs két tökéletesen egyforma növény, vagy kő, úgy a dorivisy ékszerek között sincs két mindenben megegyező darab. Anyagát tekintve 925-ös ezüstből és 14 karátos aranyból, kézzel készülnek az ékszerek, melyeket drágakövekkel tesz még különlegesebbé a tervező. Az apró különbségeknek köszönhetően mindenki meg tudja találni a tökéletesen hozzáillőt.

Simon Holpert kerámiái különböző technikával készülnek, melyről nagy szenvedéllyel fog nektek mesélni! Különleges darabjai megtalálhatóak a kecskeméti nemzetközi kerámia stúdió gyűjteményében és korábban kiállított a pécsi biennálén is.

Simon Holpert / TAЂU Sorozat: A Lefedett Rejtély Feltárása

Ezek a kerámia szobrok tapintható kontúrjaiban egyesítik a titokzatosságot és az organikus szépséget. Az armadillo ellenálló páncéljából inspirálódva, mindegyik darab úgy van megmunkálva, hogy visszhangozza ennek a lénynek a bonyolult formáját, rejtett elbeszélést tükrözve, amely hasonló a tabu fogalmához. Fedezd fel ezt a gyűjteményt, ahol az forma és a rejtély összefonódik, hívogatva téged, hogy felfedd a rejtett suttogásokat minden alkotásban."

Helyszín

FABRIKA STUDIO

Art deco, bauhaus, század-közepi modern, space age, még folytathatnánk a sort - a Fabrika huszadik századi régiségek lelőhelye. A tízes-húszas évektől a hetvenes évekig számtalan ritkaság található itt, amelyek szakszerű felújításon esnek át és ez által bármelyik modern enteriőrben megtalálják a helyüket. A Fabrika büszkén tárja a vásárlói elé azokat a tárgyakat, amik ma is relevánsak, és kurátori tevékenységük során a bútorok egyedisége és esztétikája éppen olyan súllyal esik a latba, mint a minőségi és design szempontok.

Kapcsolódó események

Nincsenek aktuális kapcsolódó események.